Björnbergsgruppen stärker sin position genom köp av Effektrör

Publicerad 30 jan 2014, 12:50

VVS-koncernen Björnbergsgruppen förvärvar Effektrör i Stockholm. Därmed stärker Björnbergsgruppen sin position som en av de ledande VVS- och industrirörinstallatörerna i Mälardalen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Effektrörs VD och ägare Jan Jämtin blir delägare i Björnbergsgruppen och tar plats i koncernens operativa ledning. Effektrör AB integreras i koncernen och kommer att samverka med de övriga bolagen Birka Rör, CJ Björnberg och Björnbergs Industri. Jan Jämtin fortsätter som Effektrörs vd.

– Effektrör är ett välrenommerat bolag med erkänt duktig personal och långvariga kundrelationer. Vi kompletterar varandra väl och har sedan tidigare erfarenhet från gemensamma projekt. Förvärvet stärker oss volymmässigt och ger oss ett starkare fotfäste inom segmentet service och hyresgästanpassningar där vi ser en ökande efterfrågan. Tillsammans står vi väl rustade för att möta marknadens efterfrågan, säger Anders Mattsson, koncernchef på Björnbergsgruppen i pressmeddelandet.

Det brutna räkenskapsåret 2012/2013 omsatte Effektrör cirka 33 miljoner kronor med 18 anställda. Vinstmarginalen var 3,86 procent.

Björnbergsgruppen har åländska investeringsbolaget Evolver Investment Group som majoritetsägare.