Logga in

Francks Kylindustri öppnar kontor i Västerås

Publicerad
25 jan 2013, 13:41

Franks Kylindustri Sweden AB etablerar ett kontor i Västerås. Västeråsavdelningen, som öppnar den 1 februari, ska primärt inrikta sig på industriell kyla, men kan hantera alla typer av kyluppdrag.

Tills vidare kommer Västeråsavdelningen att drivas under Francks Kylindustri i Stockholm, med Peter Franck som vd.

– Vi har märkt att det finns en positiv marknad med ett stort behov av såväl industriell som kommersiell kyla Västeråstrakten. Därför ökar vi vår närvaro och tillgänglighet i bygden som en service åt våra kunder. Det är också ett led i vår strategi att växa med marknaden, säger Peter Franck i ett pressmeddelande.

Kontoret öppnar den 1 februari. Inledningsvis har energiingenjör Kristoffer Olström och kyltekniker Lars Redander anställts. Målet är att ha sju till nio anställda i Västerås inom 18 månader.

Francks Kylindustri har verksamhet i hela landet med huvudkontor i Norrköping, samt dotterbolag i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Ludvika. I verksamheten ingår projektering, installation och service av kyl- och värmepumpanläggningar för till exempel. butiker, storkök och industrier. Det är ett av landets fem största kylföretag och det största privatägda.