Logga in

Riskkapitalbolaget CVC köper Ahlsell

Publicerad
29 feb 2012, 11:25

Riskkapitalbolaget CVC Capital Partners (CVC) offentliggjorde idag köpet av grossisten Ahlsell för 1,8 miljarder euro (cirka 16 miljarder kronor). Säljare är riskkapitalbolagen Cinven och Goldman Sachs Capital Partners.

Ahlsell har cirka 4 500 anställda och över 220 butiker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Ryssland. Förra året omsatte bolaget cirka 20 miljarder kronor.

– Vi är väldigt nöjda med denna affär och är övertygade om att detta kommer att resultera i ett starkare bolag. CVC har visat på en enastående förmåga att göra långsiktiga investeringar i sina portföljbolag och jag ser fram emot ett nära samarbete, säger Ahlsells vd och koncernchef Göran Näsholm i ett pressmeddelande.

CVC är ett av världens ledande private equity-bolag. Företaget grundades 1981 och har idag 20 kontor och ungefär 250 anställda i Europa, Asien och USA.

– Ahlsell är ett mycket framgångsrikt företag med ett välkänt och starkt varumärke. På CVC vill vi arbeta med bolag där det finns möjlighet till ett nära samarbete med ledningen för att skapa långsiktigt hållbara värden. Vårt förvärv av Ahlsell erbjuder en spännande plattform för tillväxt, både organisk och genom förvärv, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen för att realisera bolagets långsiktiga potential, säger Peter Törnquist och Søren Vestergaard‐Poulsen, partners i CVC, i ett gemensamt uttalande.

Förvärvet kräver godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.