Logga in

Sandbäckens etablerar sig i Malmö

Publicerad
6 jul 2015, 14:32

Sandbäckens fortsätter att växa och öppnar till hösten nytt bolag i Malmö. Öresundsregionen bedöms av Sandbäckens som expansiv, full av intressanta projekt och Malmökontoret blir enligt uppgift en av koncernens viktigaste strategiska etableringar på senare år.

Under 2014 uppger Sandbäckens att man lyckades öka omsättningen med närmare 40 procent till 428 miljoner kronor, samtidigt som man fyrdubblade vinsten. I år räknar koncernen med att nå 550 miljoner kronor och förhoppningen är att närvaron på den nya marknaden på sikt ska innebära ytterligare cirka 100 miljoner i omsättning. Koncernchef Arne Rydberg är mycket nöjd med utvecklingen.

– Vi har en starkt uttalad tillväxtstrategi och Malmö är en mycket viktig strategisk plats för oss. VI kommer nära ett stort upptagningsområde i södra Sverige, som gör oss mer geografiskt kompletta. För koncernen som helhet, känns det här oerhört spännande, säger Arne Rydberg, i ett pressmeddelande.

Under hösten tillträder Berne Göransson som vd för Malmö-bolaget. Han kommer närmast från Imtech i Lund, där han varit filialchef i 20 år.

– Jag är full av tillförsikt och ser med glädje fram emot resan tillsammans med Sandbäckens. Målet är att bli en av de ledande aktörerna i Öresundsregionen. Mattias Göransson kommer att bli produktionschef, vi är ett team som jobbat länge ihop. Det känns fantastiskt inspirerande, tillägger Berne Göransson i pressmeddelandet.

Sandbäckens grundades för 20 år sedan i Linköping. På senare tid har man rekryterat ett antal nya medarbetare och etablerat sig på flera nya orter (se nedan). När Malmöbolaget öppnar i höst, finns företaget på 13 orter med drygt 300 medarbetare.

– Den nya etableringen kommer att berika hela koncernen, men den förändrar inte vårt sätt att arbeta. Vi är en av landets största entreprenörer i dag, men har kvar det lilla företagets själ med lokal förankring, entreprenörsanda och snabba beslutsvägar. Det är vår viktigaste framgångsfaktor och någonting vi värnar, avslutar Arne Rydberg.