Allt om Rättsfall

20 okt 2021

250 liter köldbärarvätska läckte ut vid värmepumpinstallationen

Montörens miss ledde till att dricksvattnet blev förorenat. Nu döms VVS-företaget för miljöbrott.

5 okt 2021

“Min verksamhet krossades över en natt”

Kent Östergård i Solna har arbetat som certifierad energiexpert i tio år. Men en nekad omcertifiering satte stopp för karriären. Nu vill Centrum för rättvisa driva hans fall till  domstol.

4 okt 2021

Bergvärmeborrningen förstörde fasaden på grannens hus

r med lera ut från ett hål i marken som förstörde fasaden på ett intilliggande hus i villaområdet i Örebro. Nu ska fallet med bergvärmeborrningen prövas i Högsta Domstolen (HD).

25 aug 2021

16 badrumsfel i nybyggda attefallshuset

Besiktningsmannen hittade 42 byggfel – varav 16 i badrummet – i huset som skulle användas till uthyrning. Slutnotan blev dyr för byggföretaget.

12 aug 2021

Byggföretag betalade bara för två av 14 fakturor

( LÅST ARTIKEL | FÖR PRENUMERANTER ) Ett VVS-företag i Stockholm fick inte betalt för 12 av 14 fakturor till huvudentreprenören. Tingsrätten fick avgöra tvisten.

10 aug 2021

Kunden tyckte lärlingen var för dyr

Är ett pris på 390 kronor i timmen för mycket för en lärling? Ja, det tyckte en fritidshusägare som vägrade betala fakturan. Men tingsrätten hade en annan syn på vad som är ett skäligt pris.

7 jun 2021

Villaägare stämde besiktningsman – men tvingas betala rättegången

(LÅST ARTIKEL/FÖR PRENUMERANTER) Tätskiktsfolien runt golvbrunnen satt löst – det borde besiktningsmannen ha noterat, konstaterar Helsingborgs tingsrätt. Trots det friades han. Hur är det möjligt? Vi har läst domen.