Allt om Rättsfall

22 sep 2022

Krav på bygglov för värmepump avgjordes i rätten

Värmepumpens utedel var var så stor att grannarna stördes och fritidshusägaren fick den klassad som ett plank - med krav på bygglov. Ärendet har nu avgjorts i högsta instans.   

11 aug 2022

“Nu har jag lärt mig att varenda avtal ska finnas som SMS eller mejl”

VVS-företaget Rörbjörnen AB i Skogås renoverade ett badrum - utan att få en krona betalt. Nu måste de istället betala 220 000 kronor för kundens rättegångskostnader. ”Det känns bittert”, säger Björn Hermansson på Rörbjörnen.

20 jun 2022

Sandbäckens får miljonskadestånd av tysk tillverkare

Sandbäckens installerade ett tryckluftssystem åt den tyska stålrörstillverkaren Buhlmann Project Solutions i ett kraftvärmeverk i Storstockholm. Men där uppstod en tvist om miljonbelopp som fick avgöras av rätten.

21 apr 2022

Bytte inte ut gammal golvbrunn – orsakade vattenskada

Efter att byggfirman,  som hävdade att de var Säker Vatten-certifierade, renoverat badrummen i parets hus, rann vatten ut över väggar och golv. När företaget vägrade medge alla fel på jobbet gick paret till domstol.

13 apr 2022

67 fel i fabriksbyggda huset

Takföretaget, som skulle uppföra ett arkitektritat, fabriksbyggt hus i Skåne, stämde kunderna för att de inte fått fullt betalt. Men den stämningen skulle stå företaget dyrt.

6 apr 2022

Takpris är inte ett maxpris hävdade VVS-företaget

När ett nytt enfamiljshus skulle byggas på tomten i Saltsjöbaden utanför Stockholm sattes ett takpris. Men företaget och kunden hade olika uppfattningar om vad ett takpris innebär. Tvisten fick avgöras i tingsrätten.

7 feb 2022

Montören repade firmabilen – fick avdrag för kostnaden på slutlönen

Den provanställda VVS-montören skadade firmabilen när han fickparkerade. Han fick sparken med avdrag på lönen, men svarade med att driva fallet till domstol.

10 jan 2022

Så fick VVS-företaget tillbaka sin stulna pressmaskin

Efter att VVS-företaget  blivit av med sin pressmaskin gjorde ägarna ett inlägg i Facebookgruppen  Rörmokare utan gränser om stölden. Då började det hända saker.

27 dec 2021

Hur mycket ska man fakturera för en lärling och en praktikant?

390 kronor för en lärling och 270 för en praktikant: För dyrt ansåg kunden. Minns du rättsfallet som väckte många reaktioner i branschen? VVS-Forum djupdök i detaljerna i två artiklar som är några av årets mest lästa tvister. Här är hela listan.

20 dec 2021

Kunden: ”Saknar i det närmaste helt kunskap om VVS-arbeten”

Rör som gjutits in golv utan att kapas och dåliga rördragningar på vinden. Kunden gick till tingsrätten och krävde ett VVS-företag på 700 000 kronor. Men – visade det sig – det var inte VVS-företaget som gjort misstagen...