Logga in

Allt om Rättsfall

17 jun 2024

Rörmokare misshandlade elektriker – städade inte efter sig

Elektriker stör sig på fördomar om att de inte städar. Här är ett fall där en VVS-montör gick till angrepp mot en slarvig elektriker som han ska ha kallat för ”skitgubbe”.

22 maj 2024

Omsatte en kvarts miljard – nu når ingen den ansvarige: ”En svår konkurs”

En av de anställda som inte fått ut sin semesterersättning begärde ventilationskoncernen VGH Sverige i Göteborg i konkurs.

8 maj 2023

Beställde lödning av skarvar – fick presskopplingar

Var det ett entreprenadfel att använda presskoppling istället för lödning av rörskarvar? Frågan har prövats av hovrätten.

20 mar 2023

Bedrägeri mot VVS-firma stoppades i sista stund

En bedragare höll på att lura till sig 312 800 kronor av Oscar Hanson VVS i Halmstad. Men ekonomichefen fattade misstanke och pengaöverföringen stoppades i sista sekunden.

13 mar 2023

Tingsrätten: ”Rörmokarens knivinnehav var befogat”

I flera domar har VVS-montörer dömts för brott mot knivlagen, då de har haft sin arbetskniv med sig på allmän plats. Men i det här fallet gick det annorlunda för den knivbärande rörmokaren.

13 dec 2022

Revolutionerande värmepump visade sig vara en bluff

Patentet på en supereffektiv värmepump fick privatpersoner och företag att satsa miljontals kronor och nyheten såldes in till kunder. Men det fanns inget patent och ingen fungerande värmepump.

8 dec 2022

VVS-företagare åtalades för brott mot knivlagen

VVS-företagaren i Mellansverige var i höstas på väg i firmabilen när han blev stoppad av polisen. Han hade inte en tanke på att det låg en morakniv på golvet i bilen – men den såg poliserna direkt.

10 okt 2022

VVS-företag stämde kunden – ledde till ekonomisk smäll

Eftersom badrumsjobbet var fullt av fel vägrade kunden att betala. Företaget ville åtgärda felen och såg till sist som enda utväg att ta till rättsliga åtgärder.

22 sep 2022

Krav på bygglov för värmepump avgjordes i rätten

Värmepumpens utedel var var så stor att grannarna stördes och fritidshusägaren fick den klassad som ett plank - med krav på bygglov. Ärendet har nu avgjorts i högsta instans.   

11 aug 2022

“Nu har jag lärt mig att varenda avtal ska finnas som SMS eller mejl”

VVS-företaget Rörbjörnen AB i Skogås renoverade ett badrum - utan att få en krona betalt. Nu måste de istället betala 220 000 kronor för kundens rättegångskostnader. ”Det känns bittert”, säger Björn Hermansson på Rörbjörnen.