Logga in

Allt om ARN-fall

3 jun 2024

Värmepumpens utedel placerades i källare: ”Installatören har nog inte kunnat förstå följden av sitt montage”

Villaägaren fick hälla kokande vatten på isen som bildades på grund av den felaktiga placeringen. Och värmepumpstillverkaren kallar det hela för ”ett varnande exempel”. Så varför fick inte kunden den kompensation som hen krävde i Arn?

22 maj 2024

Lyckades inte laga ”ovanlig och komplex” värmepump trots flera försök

Hur många gånger får ett företag försöka åtgärda ett problem egentligen? Det har Allmänna reklamationsnämnden riktlinjer för. Dit vände sig kunden när värmepumpsföretaget gick bet på att fixa de felkopplade rören i bergvärmepumpen.

31 aug 2023

Kunden hade fast pris – men fick extra fakturor från elektrikern och rörmokaren

Renoveringen av ett litet badrum och en klädkammare slutade med en tvist om betalning för underentreprenörerna. Skulle det ingå i det fasta priset till hantverkarföretaget eller inte?

14 aug 2023

Extra krånglig montering – ingår det i fast pris-avtal?

Bastuaggregatet var krångligt att montera och golvbrunnen ingick inte i avtalet, enligt företaget som la på 45 000 kronor på det överenskomna priset. Då slog kunden bakut och vände sig till Arn.

7 aug 2023

Ikea-tvättställ monterades med bygglim – förstörde tätskiktet

Kan kunden kräva att företaget gör om hela badrummet om tätskiktet bryts? Det fick Arn ta ställning till efter att montörer först limmat fast tvättstället på väggen och sen orsakat ett hål i tätskiktet som företaget ville delreparera.

12 jun 2023

Kunden missnöjd – fick ingen ny gräsmatta av VVS-företaget

VVS-företagets arbete förstörde tomten – men vad innebar överenskommelsen om att återställa gräsmattan? Fylla igen eller även så nytt gräs?

8 jun 2023

VVS-företagets dyrbara tabbe: missade informera om ångerrätten

Den nya gaspannan skulle spara energi, men när den visade sig ha en högre förbrukning än den tidigare pannan ville kunden häva köpet med hänvisning till ångerrätten. Företaget vägrade och Arn fick avgöra tvisten.

29 maj 2023

Det här klagar privatkunderna mest på

Söndertrampat tak efter en solcellsinstallation och en värmepump som enligt säljaren inte är avsedd för värme. Här är listan över de 7 vanligaste installationstvisterna hos Allmänna reklamationsnämnden (Arn) hittills i år.

29 maj 2023

”Oseriösa företag utför installationerna”

Solcellstvisterna ökar markant hos Allmänna reklamationsnämnden (Arn) och har nu gått om värmepumpar som den installation som kunderna klagar allra mest på. En vanlig orsak är att tillverkarens anvisningar inte följs, menar experten.

22 maj 2023

Vems var felet att golvbrunnen kom för nära väggen?

Kunden var mån om att badrumsrenoveringen skulle bli fackmässigt utförd och fick ett våtrumsintyg som visade att det var så. Trots det upptäcktes senare två felinstallerade golvbrunnar. Frågan var vems ansvar det var.