Logga in

Allt om ARN-fall

20 mar 2023

”Hade vi inte höjt priserna hade företaget gått med förlust”

Ett värmepumpsföretag hänvisade till oförutsedda förseningar och prishöjningar på grund av pandemin och kriget i Ukraina - därför gällde inte avtalet de ingått. Det accepterade inte kunden.

9 mar 2023

Hur stort ansvar har VVS-företaget för underentreprenörens miss?

VVS-företaget ersatte kunden för vattenskadan grävmaskinisten orsakat – men kunden krävde mer. Till sist fick Arn avgöra hur stort ansvaret var.

28 feb 2023

Vilken betydelse har ett sms till kunden med överslagsräkning?

Byggföretaget skickade ett uppskattat pris till kunden för renoveringen. Men vilken betydelse har en sms:ad överslagsräkning? Det fick prövas av Arn.

20 feb 2023

Ny entreprenör tog över kontraktet – men vem ansvarar för skadorna?

Ett uppdrag åt en privatperson var fyllt av fel och brister och fick slutföras av en annan entreprenör. Men kunden ansåg att den nya entreprenören skulle ansvara för alla skador.

30 jan 2023

Montören hoppade över fixturen när golvbrunnen installerades

Ett bygg- och VVS-företag i Skåne hittade på en egen lösning för att fixera golvbrunnen. Det nöjde sig inte kunden med, vilket ledde till en utdragen tvist.

23 jan 2023

”Värmepumpen inte anpassad för att leverera värme i Sverige”

En fritidshusägare i Norrbotten köpte en värmepump för att klara kalla vintrar. Men pumpen höll inte måttet – den är främst avsedd för att kyla. Kunden var minst sagt missnöjd.

16 jan 2023

Elen till värmepumpen kopplades felaktigt

Kunden betalade för en premiuminstallation – men krävde pengarna tillbaka då säkringar gick, pumpen visade felmeddelanden och en elektriker fick kallas in.

9 jan 2023

VVS-företaget måste få bort fläckarna på fasaden

När borrningen för bergvärme startade sprutade det ut jord och lera på kundens hus. Nu måste VVS-företaget rengöra fasaden.

2 jan 2023

”Leveranserna har försenats och fördyrats för installatörerna”

Fler affärer 2022 – men också fler missnöjda kunder. Antalet värmepumpärenden hos Allmänna reklamationsnämnden (Arn) ökade med 50 procent under 2022. 

19 dec 2022

Bergvärmekund slapp betala för borrhål

Uppdraget slutade med tre borrhål istället för två. Men kunden slapp betala extra efter en tvist i Allmänna reklamationsnämnden.