Allt om ARN-fall

26 aug 2021

Nytt, tyst avloppssystem var inte alls tyst enligt kunden

Kunden var missnöjd med installationen och vände sig till Arn som fick avgöra ärendet.

22 feb 2021

Kunden: Reseräkningen på 1 275 kronor för 17 mil var "oskäligt hög"

Kunden ville betala 375 kronor för resan och kunde tänka sig att betala en tredjedel av arbetskostnaden. När han inte fick som han ville i fakturadiskussionen gick han till Allmänna reklamationsnämnden.

25 jan 2021

Därför svämmade nya WC:n över

Knappt en månad efter att WC:n installerats i fritidshuset på Värmdö svämmade behållaren under huset över av avloppsvatten. Installatören skyllde på kunden som i sin tur vände sig till Arn.

18 jan 2021

Lämnade trasig duschkabin efter badrumsrenovering

Byggvaruhuset gjorde flera allvarliga fel vid badrumsrenoveringen. Det tyckte kunden och hennes man som krävde över 350 000 kronor i ersättning.

14 dec 2020

Hästarna underkände vattenreningen

Den nya, dyra vattenreningsanläggningen till brunnen dög inte åt hästarna som vägrade dricka vattnet. Hade grannarna rätt om den dolda orsaken?

2 dec 2020

Kakelfirma täppte till ventilationen

Kunden hittade stora brister i sitt nyrenoverade badrum. Kakelfirman hade bland annat monterat duschväggarna så att de täckte halva luftutsuget i badrummet.

10 nov 2020

”Kunden ville ha en spec och det kostade”

Fakturering är också ett jobb, men att VVS-företaget ville ha sju timmars betalt för räkningen är väl ändå att ta i? Det tyckte kunden som gjorde en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

2 nov 2020

Nya blandaren blev dyrköpt affär

Vad gör man om man upptäcker att det läcker ut vatten på golvet från den nyinstallerade köksblandaren – på midsommarafton? En bostadsrättshavare i Vellinge ringde närmaste jourfirma, men det kanske hon inte skulle ha gjort.

12 okt 2020

Ballofixerna – inte rörmokarens sak

VVS-montören hittade inte ballofixerna och kunde därför inte utföra jobbet – men ville ändå ha betalt. Och företaget fick rätt mot den klagande kunden.

8 okt 2020

Rekordmånga byggfel i försenat bygge

Det mesta går snett när det lilla byggföretaget bygger ett gästhus på en villatomt i Småland. Besiktningsmannen slår ner på över 50 fel, varav flera VVS-relaterade.