Här skulle Nordbygg ha hållits nästa år, men mässan är inställd, meddelar mässgeneralen Peter Söderberg. Foto: Stockholmsmässan

”Saknas förutsättningar för Nordbygg i april 2021”

Publicerad: 04 november 2020 Text: Eva-Maria Fasth

Nordbygg ställs in även 2021. Nordens största VVS- och byggmässa blir inte av, varken i år eller nästa år.

Det blir ingen Nordbyggmässa, varken i år eller nästa år. På grund av Covid19 flyttas mässan fram till 26–29 april 2022.

Utvecklingen av produkter fortsätter trots pandemin

Nordbygg är norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och lockar vartannat år runt 50 000 besökare från byggsektorn i Sverige och övriga Europa.

Enligt ett pressmeddelande har teamet bakom Nordbygg försökt att möjliggöra ett säkert genomförande av mässan.

”Men på grund av det rådande läget i Sverige och omvärlden i dag saknas förutsättningar för Nordbygg i april 2021”, menar projektledningen.

De installerar i fältsjukhuset i Älvsjö

Därför har man i samråd med branschen flyttat nästa genomförande av Nordbygg till den 26–29 april 2022, det vill säga nästa ordinarie genomförandesäsong och år.

– Vi hade aldrig kunnat ana att pandemin skulle dra ut på tiden så pass som den gjort. Nordbygg är vår största och mest internationellt präglade mässa och alla inblandade behöver därför extra lång förberedelsetid inför genomförandet, säger Peter Söderberg, projektledare Nordbygg, i pressmeddelandet.

– Den sammantagna nulägesbilden i Sverige och internationellt talar sitt tydliga språk. Det bästa vi kan göra är tyvärr att ställa in mässan ytterligare en gång och hoppas på ett säkert och framgångsrikt genomförande 2022 istället, anser Peter Söderberg.

Fler nyheter

6 heta värmepumptrender

22 jan 2021 | 99 procent kan väl knappast ha fel? Här kommer sex tunga argument för att de tillfrågade installatörerna och återförsäljarna har rätt när de tror p...