Logga in

De installerar i fältsjukhuset i Älvsjö

Publicerad
27 mar 2020, 06:00

VVS-montörer från Sandbäckens arbetar nu dygnet runt med att installera ett syrgassystem i fältsjukhuset i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö, Stockholm.

Sandbäckens Medicinska Gaser, som ingår i Sandbäckenskoncernen och som är specialiserat på medicinska gassystem, är redan på plats i Älvsjö för att installera ett syrgassystem i fältsjukhuset.

Håkan Svanström: ”Personalen har alltid visir vid avloppsrensningar”

Tore Styrman, Sandbäckens

– Arbetet startar omgående och kommer att pågå i stort sett dygnet runt fram till dess att anläggningen är klar, säger vd Tore Styrman.

VVS-montörerna som arbetar med fältsjukhuset har utbildning och licenser för att installera medicinska gassystem.

De stora VVS-företagen: ”Krisen har inte slagit mot installationsbranschen som mot restaurang, hotell och flyg”

Sandbäckens har fått i uppdrag av Nano Miljö AB att tillsammans med dem projektleda och installera medicinska gassystem för ett 30-tal intensivvårdsplatser, med anledning av coronaviruset.

– I dag har vi cirka tio VVS-montörer och två projektledare som är igång från Sandbäckens och Nano Miljö tillsammans, säger Tore Styrman och förklarar att det är första gången som Sandbäckens gör en sådan här insats.

Nytt datum för Nordbygg

Försvarsmakten och Region Stockholm ligger tillsammans bakom byggandet av fältsjukhuset i Stockholmsmässan. Här skulle norra Europas största VVS- och byggmässa, Nordbygg, ha hållits den 21-24 april, men mässan har nu flyttats fram till  29 september–2 oktober på grund av coronasmittan.