Logga in

Utvecklingen av produkter fortsätter trots pandemin

Publicerad
1 okt 2020, 06:00

Det kommer 100 nya produkter i år! Så skrev jag i en krönika före sommaren. Jag hade förstås ingen aning, men tyckte det fungerade bra som ett utrop för samtal om produktutveckling. Vi ville rikta alla strålkastare mot de nya produkterna som släpps i år. För någon måste ju göra det, pandemi eller ej.


Det är ett speciellt år,
då möten och mässor ställs in. Men produktutvecklingen har inte ställts in. De nya produkter som presenteras i år har ju arbetats med under lång tid, i många fall flera år. Och eftersom VVS-branschen rullar på blir inte marknadens behov mindre.

Övriga artiklar i serien:

Listan: Här är årets nya produkter
Så hittar utvecklarna de smartaste lösningarna
Självlärande vattenfelsbrytare förvarnar om skador
Mindre trängsel i skåpen med prefabricerade stamfördelaren
”Vi har tagit fram världens bästa blandare”
Retroprylar: 1800-talsbadkaret hade inbyggd kamin

 

 Vi behöver bara hitta nya sätt för lanseringen av de produkter som planerades att släppas i samband med Nordbygg, den stora mässan och mötesplatsen för vår bransch vartannat år.

Det är därför vi på VVS-Forum gör denna satsning i tidningen på produkter.

Det sägs ibland att innovationstakten i VVS-branschen inte är särskilt stor. Men om det vore helt sant skulle vi uträtta våra behov på ett utedass på gården och skrubba oss i badbaljan.
Så en hel del har hänt, som gör att vi kan klara vår hygien och vardag i dag.

Det kommer nya produkter som gör att vi kan leva mer energieffektivt, ekonomiskt och hygieniskt. Mer vattenskadesäkert och med bättre komfort. Det är stora steg ibland, men allt som oftast är en ny produkt en liten förbättring av en annan och kanske snarlik konkurrentens. Det är produktutveckling hursomhelst.

Vi berättar i nummer 9/2020 om hur produktutvecklingen går till hos en del företag och vi presenterar en rad nya produkter.

Vi bad ju er att tipsa oss om alla nya produkter i år – och det var många.

Visserligen inte 100, men väl 67 finns på vår lista. Året är inte slut än och bara en bråkdel av alla produkter når oss.

Därför är jag helt trygg med att kunna hålla mitt löfte. Med god marginal.

PS. Vi har varit tvungna att dra vissa gränser för vad som räknas som en ny VVS-produkt och vi har säkert missat en del. Fortsätt att tipsa oss på produkter@vvsforum.se