Logga in

Sandbäckens etablerar sig på Gotland

Publicerad
23 sep 2015, 14:12

Expansiva Sandbäckens Rör startar under hösten ett nytt bolag i Visby.

Bolaget Sandbäckens Rör i Visby AB kommer att tillhöra region Öst, uppger Sandbäckens på hemsidan.

Vad är motivet till att ni startar verksamhet på Gotland?

– Vi tror att det finns en marknad där för oss. Sedan har några personer anmält sitt intresse för att börja arbeta hos oss, säger Sandbäckens koncernchef Arne Rydberg till VVS-Forum.

Enligt Installationssiffror.se har Anders Magnusson, platsansvarig på Imtech VS-teknik i Visby, och Mikael Lovén, arbetsledare på samma filial, sagt upp sig för att gå till Sandbäckens. Uppgifterna bekräftas av Arne Rydberg, som uppger att de båda kommer att få ledande befattningar vid Sandbäckens Rör i Visby.

– Exakt vilka befattningar de kommer att få är inte officiellt ännu, men de kommer att ta anställning i bolaget när deras anställning i Imtech upphör. Vad jag har förstått har de minst tre månaders uppsägningstid, kommenterar Arne Rydberg.

Målsättningen är, liksom för Sandbäckens övriga nystartade verksamheter, att Visbybolaget ska omsätta minst 20 miljoner kronor. Hur många som kommer att anställas i det första skedet är inte klart ännu, uppger Arne Rydberg.

– Vi har ännu inte påbörjat någon rekrytering av kollektivanställda.

Sandbäckens Rör, med huvudkontor i Linköping, har verksamhet i storstadsregionerna och i södra Sverige. Antalet anställda är drygt 300 och gruppen omsätter närmare 500 miljoner kronor.