Ariterm säljer pelletskamindelen

Publicerad: 02 oktober 2015

Ariterm i Kalmar har sålt sin pelletskaminverksamhet till det återstartade företaget KMP, som i december får lokaler i Borgholm på Öland. I fortsättningen kommer Ariterm att fokusera på biopannor för villor och industri.

KMP i Kalmar utvecklade sin första pelletskamin 1996 under dåvarande vd:n och grundaren Ulf Wikström. Ariterm förvärvade KMP 2006 och Ulf Wikström har varit ansvarig för produktutvecklingen fram tills nu. När Ariterm bestämde sig för att sälja rättigheterna till pelletskaminerna, avslutade Ulf Wikström sin anställning, återstartade KMP och köpte verksamheten.

– Pelletskaminerna har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag kan nu ge kaminerna det fokus och de resurser som krävs för att vidareutveckla verksamheten på ett bra sätt, säger Ulf Wikström i ett pressmeddelande.

I december flyttar produktion, försäljning och service till Borgholm på Öland.

– Det nya företagets namn, KMP AB, knyter an till den historik som finns kring kaminerna, och visar på den kompetens och erfarenhet som finns efter 20 års arbete med pelletskaminer, säger Ulf Wikström.

Ariterm kommer under hela 2015 att hantera försäljning, tillverkning och support av företagets nuvarande sortiment av pelletskaminer. Återförsäljarutbildningar kommer att erbjudas under hösten i gemensam regi mellan Ariterm och KMP.

– Det är med glädje som jag kan konstatera att Ariterms pelletskaminer har landat hos ett företag med unik svensk kompetens inom området pelletskaminer. Produkterna kommer därmed även i fortsättningen att erbjudas våra duktiga återförsäljare i Sverige. Ariterm går nu vidare och fokuserar hela sin verksamhet på biopannor för villor och industri, säger Staffan Lundegårdh, vd för Ariterm.

Fler nyheter