Ny vd och koncernchef för Systemair

Publicerad: 30 juni 2015

Roland Kasper har utsetts till ny vd för Systemair och tillträder 27 augusti. Nuvarande vd och koncernchef Gerald Engström föreslås att väljas till styrelseordförande vid bolagets årsstämma, enligt ett pressmeddelande.

Roland Kasper är 45 år och började på Systemair 2007, han blev medlem av koncernledningen 2011 och marknadsdirektör med ansvar för produktsortimentet. Han är även styrelseledamot i många av Systemairs dotterbolag.

Roland Kasper är Dipl. Ing. i Energi och Värmeteknik från Fachhochschule Giessen, Tyskland, och har tidigare bland annat haft produktansvar på Fläkt Woods och ABB Ventilation Products.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Roland Kasper som vd för Systemair. Roland har lång erfarenhet från ventilationsbranschen och känner Systemair och branschen väl. Jag och resten av styrelsen är övertygad om att Roland är rätt person att ta över ansvaret som vd för Systemair. För egen del avser jag att fortsatt vara operativ inom förvärvsfrågor och investerarrelationer, säger Gerald Engström, nuvarande vd och koncernchef för Systemair, i pressmeddelandet.

– Jag är mycket glad, stolt och samtidigt väldigt ödmjuk inför uppgiften att ta över efter Gerald Engström. Systemair är ett ledande bolag inom ventilationsbranschen. Vi kommer att vidhålla vår strategi att växa internationellt genom fortsatt utveckling av energieffektiva produkter, genomtänkt marknadsbearbetning via våra säljbolag i 45 länder samt förvärv, säger Roland Kasper.

Fler nyheter