Foto: Tofta Plåt & Ventilation

Nytt västsvenskt förvärv av Instalco

Publicerad: 17 december 2014 Text: Klas Sörbo
Instalco-koncernen förvärvar ventilationsföretaget Tofta Plåt & Ventilation i Lidköping. Tofta Plåt & Ventilation omsatte det brutna räkenskapsåret 2013/2014 cirka 24 miljoner kronor med 13 anställda och en vinstmarginal på cirka 11 procent.

Nyligen offentliggjordes förvärvet av Expertkyl i Göteborg och nu rapporterar Instalco om förvärvet av familjeföretaget Tofta Plåt & Ventilation.

Bolaget grundades 1975 av Dan Grönskog som Tofta Plåtslageri och var då ett renodlat plåtslageri.  2003 breddades verksamheten med ventilation då Kristian Grönskog tog över bolaget och 2005 ändrades namnet till Tofta Plåt & Ventilation.  Sedan 2013 arbetar företaget uteslutande med ventilation och servicearbeten.

– Samarbetet med Instalco och de bolag som ingår i koncernen ger oss en trygghet för våra kunder och medarbetare. Vi ser detta som en stor möjlighet att ta Tofta Plåt & Ventilation till nya nivåer. Vi kommer givetvis arbeta på samma sätt som tidigare men med nya möjligheter till kompletta totallösningar, säger Kristian Grönskog i ett pressmeddelande från Instalco.

Likt de övriga ägarna kommer han att fortsätta i sin nuvarande roll och bli delägare i koncernen. Verksamheten i bolaget kommer att bedrivas som tidigare och inga förändringar kommer att ske i organisationen eller i pågående projekt, uppger Instalco.

– Vi ser väldigt positivt på att få med Tofta Plåt & Ventilation och inte minst Kristians mogna ledarskap in i Instalco-teamet. Tofta Plåt & Ventilation har visat på en positiv utveckling med god lönsamhet och verksamheten kommer att utvidgas ytterligare och täcka ett större geografiskt område. Vi siktar närmast på att vidga verksamheten framförallt i Västsverige, säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand.

Instalco-gruppen består även av Klimatrör i Stockholm, OTK Klimat Installationer i Enköping, PoB:s Elektriska i Uppsala, Rörgruppen i Sollentuna, Rörläggaren i Malmö, Orab Entreprenad i Gävle och VVS-Metoder Stockholm.

Totalt beräknas koncernen omsätta drygt 1 miljard kronor under 2014. Majoritetsägare i Instalco är riskkapitalbolaget FSN Capital.

Fler nyheter

Så funkar exoskelettet

19 nov 2020 | Mattias Mattsson, VVS-montör på Nytorps Rör, har testat ett exoskelett för att avlasta axlar och armar när jobbar han med tung borrning i bergvägga...