Logga in
Detta är en annons från TECE
Detta är är en annons från TECE

Många arbetstimmar att spara för installatörer och plattsättare

Vägghängda toaletter blir allt mer populära. TECEs WC-fixtur med Safetybag förenklar installationen för VVS-montörer, snickare och plattsättare eftersom tätskiktet sitter förmonterat på fixturen. En konstruktion som sparar många arbetstimmar när konsumenten efterfrågar en vägghängd toalett.

Förra året installerades närmare 8.000 TECE WC-fixturer med Safetybag runt om i Sverige. Och det är just enkelheten med det förmonterade tätskiktet, som har gjort den så populär bland installatörerna. Är man snabb går installationen på mindre än 45 minuter! Men den största tidsvinsten är att det bara behövs två besök av installatören – så fort fixturen är på plats kan plattsättaren göra sitt jobb och sedan är WC-skålen klar att hängas upp.

TECE Safetybag har en förmonterad påse som fungerar som ett tätskikt och sitter monterat runt cisternen och spolröret. Safetybagen har 25 års funktionsgaranti och är gjord av kraftig och åldersbeständig plast. Skulle det uppstå läckage rinner vattnet ut på badrumsgolvet bakom porslinet och kan upptäckas snabbt.

Thomas Davidsson har jobbat inom branschen i 24 år, nu senast på Bostik Nordic. Han ser bara fördelar med TECE Safetybag.

– Det är en jätteintressant produkt. Här har man tagit ett stort kliv framåt för att underlätta för såväl installatörer som plattsättare. Det som är absolut mest uppskattat bland plattsättarna är att man slipper anpassa sig efter att VVS:aren ska komma tillbaka och montera fixturen. Det momentet försvinner tack vare att WC-fixturen kan monteras bakom tätskiktet.

Är det något speciellt som byggaren ska tänka på för att underlätta för plattsättaren?

– Ja, en viktig detalj är att göra hålet för spolknappen tillräckligt stort, så att själva Safetybagen får plats utan att vecka sig. Som plattsättare måste man även vara uppmärksam när man limmar Safetybagen mot övriga tätskiktet, så det inte blir skador. Men följer man bara monteringsanvisningarna är det enkelt, säger Thomas Davidsson. 

Ett annat viktigt moment är när sitthöjden ska ställas in. Då gäller det att ta höjd för såväl ingjutning som plattsättning och lutning på golvet och här behöver installatören och plattsättaren ha en dialog.

Fixturen lämpar sig för såväl små som stora badrum och finns i höjden 820, 980 och 1120 mm. Den största tanken har en möjlig spolvolym på hela 10 liter, vilket gör den perfekt för offentliga lokaler med tätt mellan spolningarna. Dessutom är inloppsventilen så tyst att det knappt hörs när tanken fylls, vilket är ett plus i lyhörda hus.

Nyfiken på TECE Safetybag? Besök www.tece.se