Logga in

Så flyttade de köket utan att riva det fina badrummet

Publicerad
4 mar 2024, 06:00
| Uppdaterad
1 mar 2024

Rörmokaren Hugo Wolgers har gjort många köksflyttar, men vissa av dem glömmer han inte. ”Alla hade sagt att de måste riva badrummet, jag såg att det inte behövdes.”

Cyklande rörmokaren upplever att viljan att flytta kök inom bostaden ökade starkt under coronapandemin. När Hugo Wolgers och hans personal får i uppdrag att göra om köken handlar det ofta om en vilja att skapa ytterligare ett sovrum.

Läs mer om fenomenet här
”Det är jäkligt populärt att flytta kök”

finns viktiga saker att tänka på
”Kan bli problem eftersom regelverket är stramt”

Har du några favoritminnen från den här typen av uppdrag?

– Jag tycker om att hitta lösningar där andra hantverkare sagt att något är omöjligt. Vi hade en sådan kund för ett tag sedan. Hon hade tagit in tre andra rörmokare för att flytta ett kök och hade ett jättefint badrum i äkta marmor som bara var sju år gammalt. Alla hade sagt att de måste riva badrummet för att komma åt stammarna. Jag såg att det behövdes inte, det var marmor upp till 2,30 meters höjd men takhöjden var närmare tre meter så det fanns en bit utan marmor, säger Hugo Wolgers.

– Vi gjorde en förhöjd slitsbotten ovanför marmorn och skar på stammarna så att om det skulle läcka så skulle det hamna på rätt sida av tätskiktet i badrummet. De fick ett perfekt kök som var fullt fungerande, den enda delen som inte var lika bra som ett vanligt kök var att de fick ha en avloppspump för att få bort vattnet. Men det blev en lösning där de inte behöver göra om badrummet på 20 års sikt och kan göra om avloppet när badrummet ändå ska göras om.

Läs också:
”Vi är väldigt tydliga mot kunderna”

– Den typen av jobb när man hittar lösningar som kan bevara saker där kunden hade sett framför sig att de skulle behöva riva ett badrum för att flytta köket och då kunna komma in och presentera en lösning är väldigt kul och bekräftande.