Logga in

Varför hänger du i taket, Jessica?

Publicerad
16 feb 2024, 06:00
| Uppdaterad
13 feb 2024

Vi har tidigare pratat med Jessica Thiel i VVS-sammanhang, och höll därför på att trilla av stolen när vi såg den här bilden på henne svävande högt ovanför mark. Vad är det vi ser?

– Jag provdrar bultar som vi har monterat och ska hänga i, på bilden provdrar jag med cirka 800 kg. Jobbet var att måla väggarna i ett hisschakt.

Mer om Jessica Thiel
”Jag hade satt raddisen upp och ner”

Läs också:
”Jag ska köpa ny bocknyckel. Vilken är bäst?”

Vad har hänt, har du lämnat VVS-branschen?

– Förhoppningsvis inte helt, jag när ett hopp om att kunna jobba med både höghöjdsjobb i form av rope access-yrket och rörmokeri. Det har hört av sig en firma som håller på med värmepumpar bland annat, som såg ett av mina Instagraminlägg, vi får se hur det går. Det skulle vara synd att släppa VVS helt nu när jag har lärt mig yrket och jobbat med det i några år.

”Eftersom jag nu tycker det är så roligt att klättra på träd och byggnader tänkte jag att det är lika bra att göra det på ett säkert sätt.”

Hur kommer det sig att det blev höghöjdsarbeten?

– Jag tycker det är väldigt kul att klättra och Teddy, min pojkvän, jobbar med rope access, det var så jag kom in på det. Jag gick en kurs och eftersom jag nu tycker det är så roligt att klättra på träd och byggnader tänkte jag att det är lika bra att göra det på ett säkert sätt.

Läs också:
Hon visar upp jobbvardagen på Instagram

Finns det någon chans till VVS-jobb på hög höjd?

– Det är inte så vanligt, då är det nog större chans till eljobb eller måleri. Har man tur någon gång så kanske, men de mesta rörjobb går att nå med liftar.