Logga in

VVS-kalendern lucka 24: ”De hade tillverkat en liten ångbomb”

Publicerad
24 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
21 dec 2023

Den här smällkaramellen har vi sparat till lucka 24. Mikael Karlsson fick ett samtal om en byggbod där beredaren stod och sprutade. Hur var det nu, är det bra att använda säkerhetsventilen som en vinkel till inkommande kv?

”Vi fick ett samtal från en byggentreprenör där beredaren stod och sprutade vatten. Jag åker dit och killarna som hade levererat byggboden sa att de hade kopplat in beredaren själva då den gamla inte fungerade.  

Mer kalender
VVS-kalendern lucka 19: ”Hade enligt egen utsago mycket goda hantverkarkunskaper”

Läs också:
VVS-kalendern lucka 17: ”Glömt besticken bara, inget att gaffla om”

Det mest idiotiska de gjort när de kopplade in den nya, är att de använde säkerhetsventilen som en vinkel till inkommande kallvatten i beredare. I och med detta bildas ett övertryck i beredaren som då har spruckit och därmed läcker som ett såll. 

Jag konfronterade killarna och talade om att de hade tillverkat en liten ångbomb. Helt plötsligt var det inte dom som kopplat in den utan killarna på lagret för byggbodarna.”

Mikael Karlsson

VVS-kalendern lucka 24: ”De hade tillverkat en liten ångbomb” VVS-kalendern lucka 23: ”En världsmästare hade inte placerat wc:n så dumt” VVS-kalendern lucka 21: ”Uppfinningsrikt att ta det som finns för att minska vibrationer” VVS-kalendern lucka 20: Vad är det för Risk på det silvriga till höger? VVS-kalendern lucka 19: ”Hade enligt egen utsago mycket goda hantverkarkunskaper” VVS-kalendern lucka 17: ”Glömt besticken bara, inget att gaffla om” VVS-kalendern lucka 16: ”Osäker … men tror det är ett problem” VVS-kalendern lucka 15: ”Något” udda placering av handfat VVS-kalendern lucka 14: Ska se ut så här i alla trapphus VVS-kalendern lucka 13: ”Men på riktigt varför har man gjort såhär??” VVS-kalendern lucka 12: ”Tar man 145 spänn för en macka borde man ha råd med ett komplett TD” VVS-kalendern lucka 11: Blank tank VVS-kalendern lucka 10: DIY pissoar VVS-kalendern lucka 9: ”Tog en stund innan jag förstod vad som var fel på innedelen” VVS-kalendern lucka 8: ”Plockar bort brickan och möts av detta” VVS-kalendern lucka 7: Kunden tyckte kylmaskinen presterade dåligt VVS-kalendern lucka 6: Så länge toabesökarna är högerhänta, så … VVS-kalendern lucka 5: ”Vi sätter en rejäl avdelare där” VVS-kalendern lucka 4: Klamra like a boss VVS-kalendern lucka 3: ”Rören kommer ut helt galet från vägg” VVS-kalendern lucka 2: ”Ibland är kommunikationen dålig mellan olika hantverkare” VVS-kalendern lucka 1: Satt som berget, stackaren