Logga in

Därför läggs branschorganisationen inom VVS ner

Publicerad
23 nov 2023, 08:50

Den lokala branschorganisationen har funnits i nästan 30 år och som mest haft nära 200 medlemsföretag. Nu har den spelat ut sin roll. Men pengarna ska ändå komma till nytta.

VVS 2000 läggs ner från årsskiftet 2023/2024. Den startades 1995 av medlemsföretagen från västra Sverige i dåvarande branschorganisationen Rörfirmornas Riksförbund (R). Bakgrunden var att R beslutat lägga ner lokalavdelningarna efter sammanslagningen med VVS-Entreprenörernas Arbetsgivarförbund.

Läs också:
”Rörmokarbranschen kommer aldrig dö ut, vi kommer alltid behövas”

Läs också:
Akut brist på installatörslärare: ”Många klassrum kan stå tomma i höst”

”I takt med att Installatörsföretagens (IN) lokala aktiviteter ökar minskar behovet av att bedriva lokal verksamhet för branschorganisationen VVS 2000”, skriver VVS 2000 i ett pressmeddelande.

Den ekonomiska behållningen från VVS 2000 kommer att flyttas över till IN:s avdelningar i Göteborg och västra Sverige. Pengarna ska bland annat användas för att främja organisationens hjärtefrågor: stipendier till montörselever, vidareutbildning, projekt och aktiviteter samt information kopplat till branschen.

Läs också:
”Hos grossisten fick jag kunskaper jag inte var i närheten av i skolan”

VVS 2000 har fem sektioner: Halland. Fyrstad, Sjuhärad, Skaraborg och Storgöteborg. Under en kortare period fanns det även en sektion i Värmland. När organisationen var som störst hade den cirka 180 medlemsföretag inklusive filialer. Den har i princip drivits av ideella krafter, med en väldigt liten del avlönade personer,