Logga in

”Jag har växt upp med rör, det sitter i generna”

Publicerad
13 sep 2023, 10:04

Det gamla småländska familjeföretaget säljs till Comfort. Förhoppningen hos de gamla ägarna är att de ska kunna tänka ännu mer på rör nu.

Vetlanda Rör grundades 1967 och har sedan dess varit verksamt i trakten med några mils omnejd, bland annat även Nässjö. Nu har Comfort förvärvat bolaget för att stärka sin närvaro i området. Göran Swedérus, vd på Comfort, säger i ett pressmeddelande att man fortsätter sin expansion och tillväxt i Sverige.

Läs också:
”Jag är enda tjejen här på Comfort Högbergs Rör i Borås”

Läs också:
Rörfirma i konkurs: ”Vi fick inte igenom prishöjningarna fullt ut”

Vetlanda Rör omsätter cirka 35 miljoner och har 15 anställda. Magnus Pettersson är vd och son till grundaren.

– Det var min far som startade företaget och min farfar var med som anställd. Jag har växt upp med rör, kan man lugnt säga. Det sitter i generna. Jag och min bror tog över detta för 25 år sedan och kan känna att vi alltid har varit själva så det ska bli lite spännande att ha någon mer med sig, att ingå i något större, säger han.

Vilka fördelar ser du med affären?

– Dels är det inköp. Sedan finns HR-avdelningar, ekonomiavdelningar och it-avdelningar. Sådant har man fått lösa själv innan.

Vilka är era vanligaste uppdrag?

– När man är på en liten ort så har man kanske inget uttalat kärnområde utan vi gör alla typer av jobb, utifrån rådande konjunktur. Bostäder är ingen stor marknad för tillfället. Bostadsmarknaden är helt borta i princip, både när det gäller renoveringar och nybyggnation.

Har folk inte råd längre eller vågar de inte renovera?

– Det är nog en kombination av båda. Min gissning är att man avvaktar för att se vad som händer. Så har det varit under tidigare nedgångar som under finanskrisen 2009, då försvann många jobb men något år senare så var kunderna tillbaka. 

Läs också:
”Vi får mer muskler till våra uppdrag”

Hur går det med värmepumparna, är det fortfarande långa väntetider?

– Vi tycker att det så sakteliga börjar förbättras. Det är inte helt bra än men ledtiderna har gått ned ganska rejält.