Logga in

”Jag har hittat tekniken för att isolera rilldelar”

Publicerad
21 sep 2023, 06:00

Det är med gott självförtroende Arve Bjørnethun tar sig an feta rilldelar. Han har jobbat med VVS i 17 år och har de senaste åren hittat hem i isoleringen.

Arve Bjørnethun, vad jobbar du med i norska Sogndal där du bor?

– Jag är rörläggare och har jobbat som det i snart 17 år. Jag jobbar på Caverion. 

Rejält installerat:
”Blir det jordbävning rasar byggnaden men vattenreningen står kvar”

Speciell lösning:
”Det här rörsystemet är inte så vanligt”

Du la upp bilder på ett jobb du gjort i Facebookgruppen Isolerare utan gränser, berätta om det.

– Det var ett stort projekt som vi hade, vi var med och byggde ett vetenskapscenter på en plats som heter Kaupanger. Det man ser på bilderna är en kylanläggning som jag hade isolerat med Armaflex. När det är något isoleringsjobb på företaget jag jobbar på så är det jag som tar allt det.

Hur länge har du arbetat med isolering och vad är det bästa med det?

– Jag blev intresserad av isolering för cirka sex år sedan. Det är absolut det roligaste jag vet när det gäller jobb. Att avsluta projekt med att isolera och sätta pricken över i och sedan se personer komma in i rummet där jag har isolerat och få fantastiskt fina reaktioner från dem.

Det gick åt en hel del Armaflex i projektet på vetenskapscentret. FOTO: Privat.

Det satt rillkopplingar på rören där du skulle isolera, är det extra svårt att jobba med dem?

– Det finns många människor som inte kan förstå hur jag hanterar och isolerar rilldelar. Att isolera rilldelar tar självklart lite längre tid, men det är på det stora hela inte något problem i mina ögon, för jag har hittat min teknik för att utföra de jobben ordentligt.

På utländskt uppdrag:
Bockningsfest i den danska underjorden

Finns det någon hemlighet kring hur man gör det smartast?

– Det är väldigt svårt att förklara det med ord, vilken teknik man använder sig av. Beklagar det. Det sitter i huvudet och mina händer.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.