Logga in

Sparc köper rörfirma i Enköping: ”Vi känner oss lyckligt lottade”

Publicerad
4 jul 2023, 07:00
| Uppdaterad
30 jun 2023

Bad & Värme-medlem går in i snabbväxande Sparc för värderingarna och möjligheter till bättre personalvård.

Sparc Group köper Lindevalls Rör i Enköping som omsätter cirka 18 miljoner kronor och har tio anställda. Kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare.
Lindevalls Rörs vd och grundare Mikael Lindevall lyfter fram Sparcs värderingar som ett viktigt skäl till försäljningen.

2018: Lindevalls Rör går in i Bad & Värme
VVS-kedja tar medlem från utbrytaren

Västeråsfilial:
Niklas Johansson, ny filialchef på VRA: ”Vi täcker i stort sett hela Mälardalen”

– Sparc sätter fokus på medarbetarna i företagen. Det är viktigt att alla anställda mår bra och får verktyg för att kunna utvecklas. På så vis kan vi bli bättre som företag, säger han.

Genom Sparc får Lindevalls Rör också hjälp med bland annat HR-frågor.

– Vi är en liten rörfirma och HR har knappt funnits här tidigare. Vi är jätteglada och känner oss lyckligt lottade att Sparc ville förvärva oss, säger Mikael Lindevall.

Lindevalls Rör är sedan 2018 medlem i Bad & Värme och kommer fortsätta att ingå i kedjan.

För Sparc innebär förvärvet att koncernen växer i Mälardalsregionen där man vill ta marknadsandelar, uppger vd Erik Björklund i ett pressmeddelande. Han pekar på att Lindevalls Rör har bred kompetens och stor tillväxtpotential. I Enköping ingår sedan tidigare automationsföretaget BM Control i koncernen.

Lindevalls Rör är Sparcs sista förvärv innan sommaren men fler är planerade i höst.

Läs också:
Sparc köper 113-årig rörfirma i Småland

Sparc Group består i dag av 63 bolag inom VVS, el- tele- datateknik och automation samt lås, larm och passersystem med över 150 medarbetare. Koncernen verkar från Malmö i söder till Falun i norr.