Logga in

Niklas Johansson, ny filialchef på VRA: ”Vi täcker i stort sett hela Mälardalen”

Publicerad
30 maj 2023, 05:12

Rör- och ventilationsinstallatören VRA med huvudkontor i Solna och filial i Uppsala har startat en ny filial i Västerås. Filialchef är Niklas Johansson som har jobbat nästan 20 år som montör på en rörfirma i grannstaden.

Varför en filial i Västerås?

– Vi vill följa våra kunder, vara nära dem och det var ett önskemål från dem att vi skulle finnas här. Vi kommer att jobba i Västerås, Eskilstuna och Strängnäs med både rör och ventilation. Därmed täcker VRA i stort sett hela Mälardalen. 

Heta arbeten minimeras samtidigt
Prefab på plats kapar arbetstopparna

VRA jobbar digitalt på Campus Albano:
”Det är överlägset bara man har ett öppet sinne”

Vad har hänt sedan starten på filialen?

– Vi startade i månadsskiftet april/maj och än så länge är det bara jag. Vi vill komma in på den lokala marknaden och även hitta nya kunder. VRA har montörer som bor i Enköping som vi inledningsvis kan använda när vi får in jobb. Det kan vi även göra med befintliga projektledare i företaget och projekteringsavdelningen i Solna. Sedan kommer filialen att växa i takt med att projekten kommer in. 

Andreas Udd, VRA:
”Att vara BIM-kompetenta ger oss pluspoäng”

Vad har du gjort tidigare?

– Jag är uppvuxen i Enköping och började som VVS-montör på Mellansvenska Rör i samma stad och var där i 19 år. Jag blev även licenssvetsare. Därefter var jag projektledare i sju år, på bland annat TKI/Skanska Installation, Assemblin och Installationsbolaget. På VRA har jag varit i snart två år.