Logga in

Vatettes nya 45-graderskoppling: ”Helt perfekt när man ska ta över efter en hemmapulare”

Publicerad
12 jun 2023, 08:21

”Finns det ingen som kan använda bocknyckel?” ”Dödsstraff.” ”1:a april-grej?”. När Björn Rydetorp lade ut en film på Facebook om nya Vatette-kopplingen med 45 graders-vinkel var det ord och inga visor i kommentarsfältet.

Vatettes nya koppling med 45 graders vinkel har funnits hos grossisterna i ungefär två månader.

– Tidigare har det funnits vanliga presskopplingar men det är först nu den här 45 graders-vinkeln finns för Vatette, säger Björn Rydetorp, produkt- och kategorichef för System Vatette.

Han väljer bocken i stället
”Vi bockar tills vi kräks och sen fortsätter vi att bocka”

Läs också:
”Vi har snyggaste lösningen om man vill klamra cc40”

Björn Rydetorp. Foto: Sören Håkanlind

För att marknadsföra lade ut han ut en video i Facebookgruppen Rörmokare utan gränser. Filmen visar två nya produkter: kopplingen med 45 graders vinkel i dimension 15 och 22. 

Och kommentarerna lät inte vänta på sig:

”Till när chefen ska mocka i stugan på fritiden.” ”När all heder och stolthet är lagd åt sidan.” ”Dödsstraff.” ”1:a april-grej?” De hårda kontras med ”Kan vara användbar i vissa situationer” och ”De kanske behövs, ibland bygger jag för mycket att bocka 45 grader”.

Men så fortsätter det. ”Ouff! Helt perfekt när man ska ta över efter en hemmapulare som dragit upp inkommande kv/vv samt värmerör snerakt genom fogen mellan vägg och golv.” ”Kanon för dagens rörisar för bocknyckel kan dom inte använda.” De flesta kommentarer anspelar på det faktum att VVS-montörer i dag inte tycks kunna hantera en bocknyckel.

”För renovering på rot är det här jättebra, då är det fler kopplingar och allt ser inte så perfekt ut. Man kan behöva göra en oväntad anpassning när man öppnar gamla väggar eller ska runt en värmepump.”

– Ingen är tvingad att använda kopplingen. Men om du är i behov av en kompakt 45 graders-bock, till exempel för att göra en överbockning i ett källartak med låg takhöjd, och vill göra bocken så snäv som möjligt. Det är inte ovanligt att rör ur gamla installationer inte kommer vinkelrätt ur väggen vilket är ett krav i dag, då kan 45 graders-vinkeln vara användbar. Ihop med Vatettes dubbelmuttrar blir det smidiga och flexibla lösningar.

Björn Rydetorp tycker också att den nya kopplingen är lämplig när montören ska göra en sidoförflyttning ihop med dubbelmuttrar och han ser nya möjligheter med cc60.

Reaktionerna tar han med ro.

– Det är rätt underhållande att läsa, filmen engagerar otroligt många. 261 reaktioner och 64 kommentarer visar ju att många har åsikter om Vatette.

Vilket inte är konstigt, menar Björn Rydetorp, eftersom systemet är en del av installatörernas vardag. 

Läs också:
”En rörmokare som inte bockat förut går nog bet”

– För renovering på rot är det här jättebra, då är det fler kopplingar och allt ser inte så perfekt ut. Man kan behöva göra en oväntad anpassning när man öppnar gamla väggar eller ska runt en värmepump. Däremot i nyproduktion ser inte heller jag att man ska projektera på ett sätt så man behöver vår nya vinkel.

Han känner sig väldigt trygg med att de kommer att sälja mycket av den.

– Jag är helt övertygad om det blir en försäljningssuccé.