Logga in

Hockeyentreprenören säljer VVS-verksamheten

Publicerad
16 maj 2023, 08:51

Han startade Växjö Lakers som nyligen tog sitt fjärde SM-guld på åtta år – och en VVS-koncern. Nu säljer han sitt livsverk inom VVS.

Riskkapitalbolaget Procuritas köper Proptech Sweden i Växjö med dotterbolagen Ömangruppen Svenska AB och Axcell Fastighetspartner. Bolagen har 30 lokala kontor och över 300 anställda. Kunderna består av stora och små fastighetsägare, industribolag samt offentliga och kommersiella fastighetskunder.

Läs också:
Sparc köper 113-årig rörfirma i Småland

Läs också:
Nordic Climate Group köper kyl- och värmepumpsföretag i Norrköping

Ömangruppen arbetar med tjänster inom ventilation, värme, kyla och automation genom installations-, inneklimat- och energiprojekt.

– Som grundare av Ömangruppen och Axcell ser jag att vi har kommit så långt som vi mäktar med, att nu få ta detta nästa steg tillsammans med Procuritas, och deras djupa kunskap om tillväxtresor, känns som en fantastisk utmaning och möjlighet, säger grundaren och ordföranden Anders Öman, i ett pressmeddelande.

Ömangruppen startades i Växjö 1994 av Anders Öman under namnet Öman Klimat Teknik. Idag har Ömangruppen cirka 150 anställda fördelat på ett 30-tal orter i södra Sverige.

Läs också:
Eon-ägda Coromatic köper stor kylinstallatör

Riskkapitalbolaget Procuritas grundades 1986 och ägde BPA/Bravida 1999–2006.