Logga in

”Folk började mäta, vända och vrida på stolarna”

Publicerad
16 maj 2022, 06:00

När han sabbade knät i veteranhockey fick den tidigare rörmokaren tid över till att pyssla. Resultatet blev en rad VVS-barstolar som väckte uppmärksamhet.

Hallå där Anders Brelin, försäljningschef på Aalberts Integrated Piping Systems i Malmö, som tillverkat barmöbler i VVS-stil. Hur kom de till?

– Jag är rörläggare i grunden men tvingades sluta på grund av att jag gjorde mig illa när jag spelade ishockey så jag hamnade inom försäljning. Nyligen så spelade jag med Rögle Old Timers och förstörde mitt knä så jag blev sängliggande en tid. Då gjorde jag egna ståbord och barstolar till vår monter på Nordbygg. 

Läs och kolla in mer rörskryt:
”Lite fantasi löste problemet – det är det bästa med yrket”

Läs också:
”En rörmokare som inte bockat förut går nog bet”

Du hade plötsligt gott om tid och tog chansen att jobba, typ, med rör igen?

– Precis, jag låg och spånade på hur man skulle kunna dra ihop stolar och bord. När jag tänkt ut det var det inga konstigheter, det blev tolv stolar och två ståbord, i zinkat material, i koppar och rostfritt. Sedan tog vi kontakt med tapetserare som gjorde sitsarna.

Vilka är du mest nöjd med?

– Koppar är ju alltid snyggt. Det blev succé på mässan, en restaurang i Helsingborg ville beställa stolar. Grejerna var det mest fotograferade i hela montern och vi hade en tävling där man kunde gissa hur många liter vatten som rymdes i kopparstolen. En pressmaskin var förstapriset.

Vad gissade folk på?

– Det var många som var med och försökte, de började mäta och vända och vrida på stolarna, det var verkligen kul. De gissade på allt från 1,9 liter till 38 liter, spannet var ganska stort. 

Jag säger sju liter.

– 3,2 liter är rätt svar.

Ovanliga jobb:
”Det här hade jag inte varit med om förut”

Tänker du börja producera stolarna storskaligt efter det här?

– Nej, ska du ha en stol i restaurangmiljö så ska den vara CE-märkt och att dra igång någon storskalig produktion tror jag inte på. Jag har redan ett jobb där jag arbetar över 40 timmar i veckan, men det är kul att göra något sådant här emellanåt.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.