Logga in

Så gick det för den kaxiga uppstickaren

Publicerad
21 mar 2022, 14:18
| Uppdaterad
22 mar 2022

För fem år sen satte den nystartade västsvenska installationskoncernen Brion målet: 2022 skulle bolaget ha en omsättning på en halv miljard kronor. Det kan låta kaxigt från ett företag med fyra anställda och en omsättning på sju miljoner kronor. Men hur gick med de storslagna planerna?

I bokslutet 2022 kommer facit, men mycket talar för att Brion redan nu har gått i mål. Verksamheten har utvecklats i raketfart. Antalet anställda har mångdubblats, från fyra till 200 i tolv olika bolag. 

Vd:n hämtas från Bravida
Västsvenska Brion startar rörbolag i Skåne

Klart vem som blir vd för moderbolaget till VVS-företagen i Västsverige
Han blir koncernchef för Brion

– Vi klarar de mål vi sätter upp, säger Anders Bådholm, vd på Brion och berättar att årets budget är på 530 miljoner kronor, vilket är över omsättningsmålet.

Brion har nu vuxit till en koncern med 200 anställda som förra året omsatte 420 miljoner kronor.

– Tillväxten är 30 procent, det är en ökning med 100 miljoner kronor. Då har vi samtidigt tre nystartade enheter som inte tjänar pengar än.

Receptet bakom framgångarna är enligt Anders Bådholm, den noga utarbetade affärsplanen.

– Det är inte särskilt hemligt utan finns på vår hemsida. Affärsplanen är grunden till allt vi gör och vi följer den slaviskt. Ovanpå det så har vi fantastiskt duktiga medarbetare, säger han.

Under resans gång har de lyckats bra med rekryteringen, och har skapat bra teamkänsla. 

– Vi jobbar som ett lag i hela företaget. När en montör hamnar i någon form av problem är det flera andra som hjälper till för att lösa det, enligt Anders Bådholm.

Snart ska  Brion sjösätta en varumärkesstrategi, som bland annat handlar om att dra upp nya marknadsföringslinjer. Och koncernen kommer att växa ytterligare.

Ledningen vet precis vad de vill nå
Från fyra till 70 anställda på 1,5 år

– Vi ska starta ett antal nya bolag under året. Så man kan säga att det blir mer av samma, konstaterar Anders Bådholm.

Enligt affärsplanen bygger Brions tillväxtstrategi på delägarskap i dotterbolagsform..

De bolag som i dag finns i koncernen under moderbolaget Brion Invest är Brion Ventilation, Brion Rör, Brion Teknik, Brion El, Brion Ecoline, Brion Solenergi och Brion Kyl- och Vent-service.