Logga in

Vestum köper snabbväxande isoleringskoncern

Publicerad
3 feb 2022, 09:08

Har vuxit med nära 20 procent per år med hög lönsamhet.

Vestum köper Lerums Tekniska Isolering LTI (LTI-koncernen) med 37 anställda. Koncernen omsatte förra året cirka 54 miljoner kronor med en vinstmarginal (ebita) på höga 18 procent.

Efter isoleringsköpet i Stockholm:
Vestum tar över stor isoleringsfirma i Västsverige

"Låter oss sköta oss själva"
Nystartad företagsgrupp köper isoleringsprofilers företag

LTI-koncernen med huvudkontor i Lerum har i över 20 års tid arbetat med teknisk isolering i Göteborgsområdet. Kunder utgörs av rör-, ventilations- och byggföretag, fastighetsförvaltare, bostadsbolag och kommuner.

Den årliga tillväxten har de senaste tre åren varit i genomsnitt 19 procent med en vinstmarginal (ebita) på 17 procent. LTI-koncernen är Vestums tredje förvärv inom teknisk isolering och det andra i Göteborgsområdet.

– Vi ser att det finns tydliga synergier på både kort- och medellång sikt mellan LTI-koncernen och övriga isoleringsbolag inom Vestum och vi tror att vi tillsammans med LTI-koncernens grundare och tillika vd, Mats Johansson, kan fortsätta att utveckla bolagen och konsolidera branschen, säger Vestums vd Conny Ryk i ett pressmeddelande.

Affären förväntas genomföras inom cirka två veckor och LTI-koncernen beräknas konsolideras i Vestum under det första kvartalet.

Vestums vd om strategin:
”Vi är intresserade av specialiserade bolag”

I LTI-koncernen ingår även Isoleringsgrossisten i Göteborg och Nolanders Byggservice.