Logga in

”Man ska egentligen inte borra ett enda hål i ett badrum”

Publicerad
21 feb 2022, 06:00
| Uppdaterad
18 feb 2022

Sajad Mirkhalafi, VVS-Forums badrumsexpert, svarar på vad han tycker om att limma upp produkter på kakelväggar istället för att borra.

Jag brukar borra upp grejer på väggarna men kunden vill att jag ska limma, håller det?

Jag tycker jättebra om limmet och den metoden. Det finns studier som visar att vidhäftningen är helt tillräcklig och att det går utmärkt att göra så. Eftersom det finns tester som kan styrka att det fungerar tycker jag inte att man ska borra ett enda hål i ett badrum i princip. 

Läs också:
Kan man installera en vanlig servicelucka i badrummet?

Läs också:
”Det är inte värt att snåla på golvbrunnen”

Det är egentligen komiskt att en plattsättare först jobbar otroligt noga med att täta ett helt badrum, alla skarvar och alla glipor och vi som besiktningsföretag kommer dit och anmärker på alla luftbubblor och glipor, men det första som görs när badrummet är färdigställt är att man punkterar det på 20–30 platser. Det tätas visserligen men det blir ändå en massa hål.

Läs också:
”Monteringsanvisningarna river man ofta bara bort och slänger”

Man ska inte vara rädd för att testa olika produkter och släppa förutfattade meningar om hur saker ska göras. I de fallen där saker har lossnat efter att ha limmats upp så anser jag att man inte gjort det korrekt, man har varit för snabb och inte torkat av ytan ordentligt. Produkterna i sig är testade för att hålla.