Logga in

”Jag berättade inget för chefen förrän precis innan”

Publicerad
15 jan 2021, 06:00

Rörmokargänget på Tuna Rör i Uppsala hörde av sig till VVS-Forum och bad om lite pepp i vintermörkret. Chefredaktören ryckte ut på en coronasäker tårtleverans.

Vi hade tänkt pausa vår idé om att dela ut tårta till läs­arna. Coronasäkert ska det vara och tidningens ägare, Installa­törsföretagen, är noga med att alla anställda följer restriktionerna. Vi ska inte ha möten och inte resa. Men är det någon gång våra läsare be­höver uppmuntran så är det i dessa tider. 

– Jag tyckte det var en kul grej och hörde av mig till er. Men jag berättade inget för chefen förrän precis innan, säger VVS-montören Ivar Lundqvist när han tog emot oss utanför lokalen där kollegerna samlats.

Läs också: Grattis Gustavsberg 100 år! VVS-Forum bjuder hela personalen på tårtfrossa

Det fick bli ett coronasäkrat arran­ge­mang. Gräddtårtan med vaniljkräm och bär inköptes på mitt lokala konditori i Stockholm, jag tog egen bil från dörr till dörr och hukade sedan i ett hörn i den rymliga lokalen medan munskydds­prydde fotografen plåtade tårtätarna.

– Det var ingen dålig överraskning, säger vd:n Jonas Sundqvist som äger Fålhagens Tuna Rör tillsammans med sin bror And­reas.

Det blev en festlig avslutning på lunchrasten hos Fålhagens Tuna Rör. Jonas Sundqvist, Andreas Sundqvist, Kari Laihanen, Johan Larsson, Emil Jansson och Jonathan Pettersson tog för sig av gräddtårtan VVS-Forum hade med. Foto: David Lagerlöf

Företaget tog de över efter sin far för fem år sedan och har i dag sex anställda montörer och en praktikant. 

– Vi har klarat oss rätt hyfsat under pandemin förklarar han när vi pratar om läget.

Några vårdboenden har pausats, även privatpersoner avvaktar med jobb vid minsta sjukdomssymptom. Men med många trogna kunder har andra jobb kunnat kompensera.

– Men vi är försiktiga när vi åker ut på jobb. Vi åker i separata bilar och har alltid med oss mask om det behövs och handsprit i bilen, säger Ivar Lundqvist innan vi lämnar gänget på Kungsgatan i Uppsala.

Efter tårtätandet är det dags för redaktör, fotograf och så småningom montörer att hoppa in i separata bilar och fortsätta arbetsdagen på annat håll.

Frågan är var vi dyker upp med vår tårta nästa gång. Hör av dig så kanske det blir hos er.

Foto: David Lagerlöf

 

Vill du också ha tårta?

Hör av dig till oss på redaktionen och skriv några rader om dig och din arbetsplats så kanske chefredaktören dyker upp hos er nästa gång.