Logga in

”Antingen blir jag bränd på bål eller hyllad som en gud”

Publicerad
3 dec 2020, 06:00
| Uppdaterad
26 feb 2021

Hallå där Jack Reining, 18, från Stallarholmen som bestämde sig för att låta nätets rörmokarrävar fälla dom över hans skolarbete. 

Du går på VVS- och fastighetsprogrammet i Södertälje. Vad fick dig att lägga ut ditt skolprojekt i Facebookgruppen Rörmokare utan gränser och be om kritik, ”bra som dålig”? 

– Jag har varit med i gruppen ett bra tag och ser vad folk skriver om där. Jag tänkte att det kunde vara kul att se vad de gamla rävarna skulle göra med mig när jag lägger ut något sådant.

Lönestatistik:
Hög inkomst efter bara några år – plugga till yrkesprogram lönar sig

Du fick många kommentarer, både goda råd, beröm och kritik. Hur tycker du själv att gensvaret blev?

– Det blev faktiskt bra tycker jag. Jag kom in med två inställningar, att antingen blir jag bränd på bål eller hyllad som en gud. Det blev lite mittemellan, vilket var det jag ville egentligen. Jag har gått gymnasiet i tre år och är inte perfekt. Jag bad om kritik för att kunna förbättra mina kunskaper.

Flera kommentarer nämner klamringen av rören, vad mer tar du till dig?

– Klamringen kan jag självklart förstå. Det ska se enhetligt och snyggt ut med samma mått mellan varje klammer. Jag tar till mig av all kritik, men annars var det inget som stack ut. När en del skrev negativa saker var det många som backade mig.

Drömmar med förhinder:
Skolvalet blev ett moment 22 för 16-årige Edvin

Var det läskigt att göra ett sådant här inlägg?

– Nej, går man in i VVS-branschen så får man inte vara rädd för kritik för vad som än händer så kommer man att få det. Det är bara att ta och lära sig av den.

Du har en stor burk energidryck på handfatet i båset på bilden, var arbetet krävande?

– Kortet är taget klockan nio på morgonen. Det där är morgonkaffet fast för en generation senare.