Logga in

Arbetsmiljöproblem stängde renovering av riksdagshus – montörer skickades hem

Publicerad
10 mar 2020, 06:00

Arbetsmiljöproblem avbröt sprinklerinstallationer i Riksdagens ledamotshus mitt i centrala Stockholm. Fyra sprinklermontörer fick gå hem med full lön.

Bravida skickade i förra veckan hem sina montörer med full lön från renoveringen av ledamotshuset vid Mynttorget i Gamla stan.

Därför är sprinklermontörer hett eftertrakta på arbetsmarknaden

Detta på grund av att man hittat något odefinierat hälsofarligt som orsakade att arbetet stoppades.

Enligt uppgift påverkar arbetsstoppet Bravida Sprinkler.

Liselotte Stray, Bravida

– Vi har tagit bort fyra av våra montörer på sprinkler från arbetsplatsen då det blev en uppenbar hälsorisk, bekräftar Liselotte Stray, pressansvarig på Bravida Sverige, och tillägger:

– Alla mår bra i dagsläget och vi följer utvecklingen samt håller en löpande dialog med berörda parter. Våra fyra montörer är tillgängliga så fort den påtalade arbetsmiljön är återställd.

Hon säger att medarbetare och deras arbetsmiljö är högsta prioritet för företaget och om Bravida upptäcker ett arbetsmiljöproblem på en arbetsplats så påtalar man detta.

Montör körde firmabil utan körkort i 14 år

– Sedan arbetsmiljöproblemet påträffades har vi haft en löpande dialog med inblandade, säger Liselotte Stray, som inte vill gå in på närmare detaljer just nu om orsaken till arbetsmiljöproblemen.

Ledamotshuset är det första av riksdagens hus som byggs om. Den höga kostnaden på 1,6 miljoner kronor har förklarats med att det finns stora kulturella värden och att det är en genomgripande renovering som omfattar alla tekniska system, däribland VVS och el.

Bravida stäms av Byggnads

Renoveringen av ledamotshuset startade 2019 och beräknas vara klar 2021. I ledamotshuset finns arbetsrum och möteslokaler för ledamöter, partikanslier och partiernas stödfunktioner.