Logga in

”Det blir mycket prat om jobb hemma”

Publicerad
1 apr 2019, 08:00

Hallå där nygifta VVS-företagaren Katalin Eldskott i Rimforsa, som står bakom bolaget Eldskotts Rör AB ihop med sin man, Joakim Eldskott.

Grattis till bröllopet! Hur känns det i dag?

– Det känns som vanligt, det vill säga bra. Vi gifte oss den 12 december förra året, det var tre år på dagen sedan vi träffades.

VVS-montören bästa dejten

Är ni VVS-montörer bägge två?

– Nej, jag sköter pappersarbetet hemma, medan Joakim är ute och jobbar. Jag har tidigare jobbat inom restaurangbranschen, men är nu sjukpensionär på halvtid eftersom jag har förslitningsskador.

Berätta hur ni träffades!

– Det var via dejtingsajten, Happy Pancake. Joakim fick syn på min annons och tog kontakt. Han tyckte att vi var så lika och vi träffades en vecka senare. För honom var det kärlek vid första ögonkastet, men jag var mer försiktig. Joakim har två barn och jag har en dotter, så jag var lite orolig för att jag skulle behöva ta hand om en hel familj, med tanke på att jag har så ont i kroppen. Men barnen är i åldrarna 14, 15 och 28 år, så det är ingen risk att jag skulle behöva lyfta dem.

Hon lyfter VVS-företaget

Hur går det för företaget, Eldskotts Rörservice?

– Det går jättebra. Vi hade 1,5 miljoner kronor som omsättningsmål för 2018 och passerade det. Vi skulle egentligen kunna anställa en person, men vill inte ha ansvaret som arbetsgivare. Därför nöjer vi oss med det vi har, att vi kan försörja fyra personer (Joakims tonårsbarn bor hemma). Nu är vi fullbokade med jobb fram tills semestern.

– Joakim har jobbat 30 år i branschen och vi är nu fullbokade med jobb fram till semestern. Just nu håller Joakim på med ett större projekt inne i Linköping, åt en bostadsrättsförening.

Världens mest kända VVS-montör – är röris igen

Är det lättare att driva ett företag när man är kär?

– Det hade nog varit svårt att jobba ihop dygnet runt om inte kärleken fanns. Men det viktigaste är att man tycker om sitt jobb och det gör vi.

Pratar ni mycket jobb hemma?

– Blir ju det när man driver ett företag. Hade vi inte älskat varandra så som vi gör, så hade det blivit slitit. Då vi inte jobbar klockan sju till fyra, pratar vi jobb mellan kramar, pussar och hundpromenader.

Har ni varit på bröllopsresa?

– Ja i Australien, det var varmt och skönt och helt underbart.