Logga in

Självförsörjning på pellets, Norgelöner och stopp i relinat avlopp

Publicerad
18 dec 2018, 11:17

Den som inte sett Kalle von Schewens ketchupeffektsfilm från ett avloppsstopp har missat en skrattfest med chockverkan. Här är den och nio andra högklickare från 2018.

Stirlingmotorn, som uppfanns 1816 av den skotske prästen Robert Stirling, är mäkta populär bland er läsare och ger den en ohotad förstaplats på VVS-Forums sajt.

Här är hela listan:

1 Stirlingmotor fixar elen i hemmet

Efter flera års utvecklingsarbete var Gävleföretaget Inresol på väg ut på marknaden med en pelletsdriven stirlingmotor, ett litet aggregat som ger både el och värme. Några månader senare stötte bolaget på patrull.

2 Tvärstopp i relinat avlopp

VVS-Forum mesta succéfilm alla kategorier är Kalle von Schewens video om konsekvenser av ketchupeffekten vid avlopprensning.

3 Strömförande avlopp

Den näst mest uppmärksammade artikeln är även den en film från läsekretsen – Strömförande avlopp där VVS-montören Simon Östlund i Gävle var ute på livsfarligt uppdrag.

4 Här finns VVS-montörerna som tjänar bäst

I en region får VVS-montörerna på ackord ut 33 600 kronor i månaden i snitt – i en annan 10 000 kronor mer. Skillnaderna är stora och löner har alltid engagerat VVS-Forums läsare.

5 Ny lön för VVS-montörer från 1 maj

Lönen för VVS-montörer och kylmontörer som omfattas av Teknikinstallationsavtalet höjdes den 1 maj efter en tidigare uppgörelse.

6 Stor värmepumpkonkurs i Stockholm

En värmepump- och ventilationsinstallatör med ett 80-tal anställda gick i somras i konkurs. I verksamheten ingick installation av luft/luftvärmepumpar och ventilation.

7 Så mycket mer skulle du tjäna i Norge

Efterfrågan är stor på svenska VVS-montörer i Norge. Och lönen är klart högre än den svenska.

8 Kunden vill köpa materialet själv

Att behöva betala 260 kronor styck för 12 vägguttag som på nätet kostar 60 kronor styck upprör konsumenter. VVS-Forum skrev en rad artiklar tillsammans med systertidningen Elinstallatören om de omdiskuterade materialpåslagen.

9 Sålde hus med golvvärmefel

När byggnadsinspektören sålde sitt hus innehöll det dolda fel. Golvvärmen fungerade inte och rören frös.

10 Här stänger Onninen sex butiker i Sverige

I början av året stängde Onninen sex svenska Expressbutiker, bland annat i Stockholm och Göteborg.