Logga in

100-miljonerskoncern går in i Instalco

Publicerad
18 okt 2018, 08:35

Verksam inom både el och VS.

Instalco köper Motala Ströms Installations AB (MSI) med huvudkontor i Motala. Företaget grundades 1941 och omsatte cirka 97 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2017/2018,

MSI har totalt 80 anställda och består av fyra dotterbolag: MSI El, MSI Rör, MSI Järn samt Larm & Teleteknik i Motala, som alla övertas av Instalco.

El utgör huvuddelen av verksamheten med knappt 60 medarbetare medan rördelen sysselsätter ett tiotal. MSI Järn är en järnhandel med fokus på verktyg för byggnation och trädgård.

Läs mer: De är VVS-branschens 47 superföretag

Peter Bengtsson– Anledningen till att vi går in i Instalco är att kunna fortsätta växa utifrån vår nuvarande kostym. Vi har i dag fyra ben där vi försöker att hitta synergier med varandra. Genom de andra bolagen i Instalcokoncernen får vi nu även externa aktörer som vi kan jobba ihop med, säger MSI:s vd Peter Bengtsson.

– Samtidigt betyder det att vi får fler kolleger som gör att vi kan utveckla verksamheten. Exempelvis får vår arbetsledning ett nytt nätverk inom Instalco och möjlighet till vidareutbildningar.

Läs mer: MSI breddar med VVS i Vadstena

MSI Rör bedriver VS-verksamhet främst i Motala och Vadstena. Företaget omsatte 9 miljoner kronor 2016/2017.Det blir Instalcos första VS-verksamhet i Östergötland.

Sedan tidigare ingår de båda Linköpingsbaserade elinstallatörerna APC och Vallacom i Instalco. Ännu saknar koncernen ventilationsverksamhet i Östergötland.

Vi gör jobb även i Hallsberg, Kumla samt i vissa fall Örebro. Jag ser nu goda möjligheter till att rörverksamheten kan utvidgas även till det området.

MSI El är i huvudsak verksamt i västra Östergötland. En filial finns också i Askersund i södra Närke.

– Vi gör jobb även i Hallsberg, Kumla samt i vissa fall Örebro. Jag ser nu goda möjligheter till att rörverksamheten kan utvidgas även till det området, säger Peter Bengtsson.

Till samma affärsområde inom Instalco, Väst, hör VS-företaget LG Contracting, som har en filial i Örebro. 

Läs mer: Instalco växer i Skåne

MSI ägdes tidigare av flera bolag och privatpersoner med Peter Bengtsson som störste ägare. Han fortsätter som vd efter ägarskiftet den 15 oktober.