Logga in

Skånskt VVS-företag drabbat av storstöld

Publicerad
20 mar 2018, 08:57

Trots kameraövervakning stals verktyg till ett värde av 50 000 till 100 000 kronor ur en firmabil i norra Skåne nyligen.

Det var i helgen som Jonas Wilhelmsson, ägare till JV värme kyla VVS AB i Starby utanför Ängelholm, upptäckte stölden, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Han sammanfattar läget med tre ord för VVS-Forum:

– Tråkigt, jobbigt och dyrt. Jag bor på landsbygden och man har vaggats in i en falsk säkerhet att inget kan hända här. För oss företagare är det katastrof när sådant här händer, säger Jonas Wilhelmsson, som startade företaget i juli efter att tidigare ha varit anställd som VVS-montör.

Läs mer: Att tömma själv är bästa försäkringen

Dessutom kan man lägga till ”frustrerande”, eftersom polisen fortfarande inte har varit där, tre dygn efter stölden.

– De är totalt ointresserade. Men jag är inte förvånad, konstaterar Jonas Wilhelmsson, som är ensam på firman, förutom en halvtidsanställd administratör på kontoret.

Läs mer: Nu har VVS-företaget drabbats av inbrott – igen

Firmabilen stod hemma på gården, som är kameraövervakad. Enligt Jonas Wilhelmsson måste tjuvarna ha rekognoserat var den enda kameran fanns.

När tjuvarna bröt upp bilen aktiverades centrallåset, vilket gjorde att larmet, som var kopplat till centrallåset, slogs av.

Läs mer: Tjuvar slog sönder firmabilarnas mellanväggar

– Nu har jag satt på rörelsedetektorer runt hela bilen. Är det någon i närheten av bilen så får jag ett larm.

Det är framförallt el- och batteriverktyg som tjuvarna tagit, men Jonas Wilhelmsson tror inte att han får mer än cirka 10 000 kronor av försäkringsbolaget på grund av åldersavdrag. Han har nu köpt nya verktyg för 20 000 kronor för att kunna arbeta.