Logga in

Rörande snöhjälp

Publicerad
5 mar 2018, 13:59

När snökaoset var som värst gjorde rörmokaren Oscar Sandell en insats för sina medmänniskor, genom att erbjuda gratis snöskottning.

Snöyran i södra Sverige ställde till det för många människor, inte minst äldre. Därför bestämde sig rörmokaren Oscar Sandell från Västervik för att hjälpa till. Han la ut ett erbjudande om gratis snöskottning på Facebook-gruppen Köp och sälj i Västervik utan gnäll.

”Är du pensionär eller liknande så förstår jag att all denna snö som kom blev ett problem. Jag hjälper er gärna, och det kostar gratis. Tänker inte klättra på era tak, men hjälper gärna till att skotta fram bilen eller så” löd hans meddelande som rönte stor uppskattning i helgen.

”Jisses! Finns det sådana som du än? Imponerad!” var en av kommentarerna på Facebook.

VVS-företag hjälper utsatt familj

– Jag tycker det är viktigt att ta hand om den äldre generationen och att hjälpas åt. Jag tänkte att jag är ung, frisk och stark och kan lätt hjälpa andra, säger Oscar Sandell till Västerviks-Tidningen.

Ett 20-tal personer hörde av sig om hjälp med snöskottning, och under lördagen hann Oscar Sandell hjälpa åtta av dem.

De flesta erbjöd honom betalning, trots att han tackat nej till det. Bara i ett fall insisterade en person så mycket att det inte gick att säga nej. Då tog Oscar Sandell emot en femtiolapp och lovade att köpa något gott till sin dotter för pengarna.

Svenska VVS-montörer renar vattnet till barnby i Gambia

En person som fick hjälp av Oscar Sandell i helgen var Ingabritt Hansols i Västervik. Hon har ont i en arm och hennes bil hade stått översnöad i flera dagar. Ingabritt Hansols säger till Västerviks-Tidningen att initiativet med snöskottningshjälp är kanonbra.

– Det borde finnas fler som han. Jag är uppvuxen på landet och van vid att man hjälper varandra, men så är det inte alltid i stan. Särskilt inte när man bor i lägenhet, säger hon.