Logga in

Nu får Ystads-familjen värme igen

Publicerad
16 jan 2018, 14:15

Nu slängs den gamla oljepannan ut och i stället installeras en ny luft/vattenvärmepump. Efter fem år utan värme kan den ensamma mamman och hennes två barn få det varmt i huset, tack vare installatörer och generösa medmänniskor.

Nyligen skrev VVS-Forum om Madeleine och Daniel Pinjegård som startat en insamling till en familj utanför Ystad, som bor i ett hus utan värme och varmvatten och med ett tak som läcker.

– Vi har fått in 43 605 kronor! Det betyder att vi har tillräckligt mycket till värmepannan. Så glad jag är. 193 personer har swishat och jag hoppas att ni förstår hur värdefullt detta är. Ni gör skillnad, skriver Madeleine Pinjegård på Facebook.

Läs mer: VVS-företag hjälper utsatt familj

Men det dröjer ytterligare ett tag innan den nya värmepumpen kan tas i bruk.

– Så fort huset är tätt så ska den installeras så vi får igång värmen i huset, förklarar Madeleine Pinjegård.

Dessutom måste de gamla vattenledningarna kontrolleras.

– Vi ska provtrycka de gamla järnrören från 1960-talet som finns i huset och kolla att de fortfarande håller. Om allt går bra är planen att installera ett värmepumpsystem luft-vatten som inkluderar varmvattenberedare, säger Andreas Palm hos Blentarps VVS-teknik, som står för installationen.

Läs mer: Svenska montörer renar vattnet till barnby i Gambia

Även om insamlingen till värmepannan är nådd, så behövs fortfarande pengar till projektet. Husets läckande tak står näst på tur för reparation, dessutom behöver huset isoleras och två nya sovrum ska byggas till barnen på ovanvåningen.