Logga in

VVS-företag kan få utmärkelsen ”Sveriges bästa firmanamn”

Publicerad
16 okt 2017, 15:26

För att uppmärksamma småföretagare i Sverige har sökföretaget Eniro startat tävlingen ”Sveriges bästa firmanamn”. Två VVS-företag finns med bland dem som gått till semifinal. 

De två installationsföretag som har gått vidare till semifinalen är kyl- och värmepumpföretaget Friska fläktar i Norrtälje och VVS-företaget RöReBrO i Örebro.

Enligt Eniro kan ett bra firmanamn ”göra underverk när resurserna är begränsade”.

Under två månader har sökjätten dammsugit det svenska näringslivet på bra firmanamn. I mitten av november kommer en jury att kora vilka företag som har ”Sveriges bästa firmanamn”.

Två VVS-företag i gaselltoppen för Gävleborg

I dagsläget leder flyttfirman Lika som bär i Norrköping (drygt 27 procent av rösterna), guideföretaget Vilseledaren i Strömsund (över 20 procent) och kebabrestaurangen Kebabnekajse i Umeå (15 procent).

”Avgörande är att företaget har ett namn som man kommer ihåg och som i ett eller två ord beskriver essensen av verksamheten, produkten eller tjänsten.”

Joakim Antelius, jurymedlem och vd på Patchwork Sweden.

– 99 procent av Sveriges företag har 50 eller färre anställda och företagen saknar oftast resurserna som behövs för att öka sin synlighet. Med ett bra firmanamn kan man komma en bit på vägen eftersom namnet är marknadsföring i sig. Här är det avgörande att företaget har ett namn som du kommer ihåg och som i ett eller två ord beskriver essensen av verksamheten, produkten eller tjänsten, säger Joakim Antelius, vd på Patchwork Sweden och en av juryns medlemmar, i ett pressmeddelande.

Prisad elinstallatör breddar med VVS

Tanken med tävlingen är att uppmärksamma framför allt mindre företag.

­ – Med den här tävlingen firar vi små till mellanstora företag i hela landet. Många har en lokal förankring och finns bara på en ort. I vår analys framgår det att 82 procent av svenskarna föredrar att handla i sitt närområde, framför allt för att stötta det lokala näringslivet. Vi hoppas att så många som möjligt från allmänheten vill engagera sig i tävlingen och nominera en lokal aktör till Sveriges bästa firmanamn, säger Donny Arnstad från Eniro i ett pressmeddelande.

De vinner mångfaldspriset

FAKTA/Så här går tävlingen till

  • Rösta på din favorit senast den 27 oktober på företaget med bästa firmanamnet här
  • Tio företag tar sig till final och i vecka 46 kommer Eniro och juryn att presentera vilket företag som vinner ”Sveriges bästa firmanamn”.