Logga in

Badrumsgruppen lämnar Bad & Värme

Publicerad
7 jul 2017, 11:32

Göteborgsmedlemmen går ur Bad & Värme efter bara ett år. Bad & Värme vet inte varför.

Badrumsgruppen med två butiker i Göteborg går ur Bad & Värme. Därmed saknar kedjan på nytt representation i staden. Tre nya medlemskandidater finns, annars överväger Bad & Värme att öppna en butik i egen regi i Göteborg.

Badrumsgruppen i Göteborg gick med i kedjan så sent som i juli förra året men begärde utträde redan i december. I och med att det är sex månaders uppsägningstid verkställdes utträdet först den 30 juni.

– Det stämde inte riktigt för oss, säger Badrumsgruppen i Göteborgs ägare och vd Toni Montheli i en kortfattad kommentar om utträdet till VVS-Forum.

2015 omsatte företaget cirka 37 miljoner kronor med 13 anställda. Butiker finns på Hisingen och i Sisjön.

Barnbarn till Julas grundare tog över VVS-butik.

”Jag misstänker att han tycker att det är dåliga priser. Vi vet att vi har låga priser så jag förstår inte vad problemet är.”

Stefan Berglund

VD Bad och Värme

Bad & Värmes vd Stefan Berglund uppger att han inte känner till motivet till att Badrumsgruppen lämnat kedjan.

– Jag vet inte vad det beror på för vi får ingen förklaring till varför de vill gå ur. Vi kan inte åtgärda saker om vi inte vet vad som är fel, säger Stefan Berglund och uppger att kommunikationen med Toni Montheli varit dålig.

– Jag misstänker att han tycker att det är dåliga priser. Vi vet att vi har låga priser så jag förstår inte vad problemet är.

Arbetet med att ta in en ersättare pågår.

– Vi kör på med medlemsrekryteringen i Göteborg. Det finns tre heta kandidater. Storstadsregionerna är prioriterade områden för oss, säger Stefan Berglund.

Åtgärderna som ska ta ta företaget från förlust till vinst.

”Det handlar om större konceptbutiker i befolkningstäta handelsområden. Sedan kan mindre rörfirmor i närområdet som inte har egen butik få installationsjobben som konceptbutiken ger. Det kan vara en tänkbar lösning i Göteborg.”

Stefan Berglund

VD Bad och Värme

Om rekryteringen i Göteborg misslyckas överväger Bad & Värme att öppna butik i egen regi enligt ett nytt koncept.

– Vi kanske går in med eget ägande i en butik. Vi har skissat på ett koncept som vi kallar superstore som en b-plan för att komma åt attraktiva marknader där vi inte hittar en lämplig aktör.

– Det handlar om större konceptbutiker i befolkningstäta handelsområden. Sedan kan mindre rörfirmor i närområdet som inte har egen butik få installationsjobben som konceptbutiken ger. Det kan vara en tänkbar lösning i Göteborg, säger Stefan Berglund.

Göteborg har under en längre tid varit ett problemdrabbat område för Bad & Värme. Kedjan blev utan representation i staden också när Frej Jonsson gick ur för ett år sedan. I november lämnade även övriga bolag i västsvenska Tolfs-koncernen Bad & Värme. Ägaren Klas Tolf startade därefter den nya kedjan Monterra där de egna bolagen ingår.

Bad & Värme rapporterar samtidigt att kedjan etablerat sig i Karlskrona. Ny medlem är Thermia-återförsäljaren Redmos Rör som det brutna räkenskapsåret 2015/2016 omsatte cirka 12 miljoner kronor med sex anställda.

VVS-företaget som gick rakt upp på DI:s gasell-lista.