Logga in

Morgongymnastik ska minska skadorna

Publicerad
8 maj 2017, 11:45

Kan jympa ge en bättre och säkrare byggbransch? Det menar ett av landets största byggföretag.

Byggföretaget Skanska har åter kört i gång offentlig morgongymnastik för alla inom byggsektorn på Sergels Torg i Stockholm nu på onsdag den 10 maj. Även underentreprenörer deltar i morgongympan

Tidigare års ”byggjympor” har varit mycket populära med 200–300 personer som deltagit för att uppmärksamma vikten av att arbeta förebyggande för att förhindra förslitningsskador. Det rapporterades om god uppslutning och god stämning.

”Ett perfekt sätt att starta morgonen”, tyckte en av deltagarna, när VVS-Forum skrev om byggjympan 2015.

Den aktuella byggjympan är en del i Skanska Safety Week, som pågår 8–14 maj, med fokus på säkerhets- och hälsofrågor. Årets tema är ”Må bra på jobbet”.

Jympan, som håller på i 15 minuter, är anpassad för att mjuka upp kroppen innan man går ut på arbetsplatsen och utförs varje morgon på samtliga Skanskas byggarbetsplatser världen över.

– Fysisk aktivitet har förutom den förebyggande effekten också en avstressande effekt. Stunden ger även ett tillfälle att samla gruppen och gå igenom risker på arbetsplatsen innan dagens arbete påbörjas, säger Cecilia Björkryd, utvecklingschef på Skanska Sveriges arbetsmiljöteam, i ett pressmeddelande.