Logga in

Blandare för en halv miljon kronor stals

Publicerad
6 mar 2017, 19:03

Ett VVS-företag i södra Sverige blev utsatt för inbrott. Stöldgodset, blandare och rör, är värderat till 500 000 kronor.

Blandare för närmare en halv miljon kronor stals vid inbrott i lagret till Cederholms Rör i skånska Degeberga. Polisen tror att stöldgodset transporteras utomlands. Mats Nilsson håller med om den teorin, men tror också att koppar- och mässingsgodset går till mindre nogräknade skrotbolag.

Inbrottstjuvarna hade slagit sönder en ruta till lagret på Cederholms Rör. Betydligt vanligare är inbrott i företagsbilar och på byggarbetsplatser.

Cederholms Rör har aldrig varit med om ett så pass omfattande inbrott tidigare.

– Lagret var larmat, men tjuvarna var snabba. De visste vad de skulle ta. Men nu kommer vi hägna in ännu mer och sätta upp övervakningskameror, säger Mats Nilsson till VVS-Forum.

– Vi stoppade nyligen en transport i Ystad som hade stöldgods från en rad inbrott i Kalmar (som VVS-Forum skrivit om tidigare, se artikel här nedan, reds anm). En del går utomlands och det som stannar kvar i landet kan till exempel gå till oseriösa hantverkare eller försäljare, säger Göran Wigermo, poliskommissarie i Kristianstad, till Kristianstadsbladet.

Att hitta stöldgodset blir sannolikt inte särskilt lätt för polisen, på blandare och rör finns det inget serienummer som gör att man kan säga att de kommer från just Cederholms Rör.

Trots att det saknas serienummer på rör och blandare så har Mats Nilsson ändå ett visst hopp om att polisen tar fast inbrottstjuvarna och att Cederholms Rör får tillbaka sina ägodelar.

– Hoppas kan man ju alltid, konstaterar han.