Logga in

Innovativa VVS-projekt i Göteborg

Publicerad
16 feb 2017, 14:17

Två nyskapande bostadsprojekt med solcellsanläggningar där de boende kan producera egen el har dragit i gång i Göteborg.

– Just nu handlar det om allt från Sveriges mest innovativa bostadsprojekt till hotellboende för personer med psykisk ohälsa, säger Swerörs vd och ägare Jonas Borg, i ett pressmeddelande.

Comfortföretaget Swerör är ett av de större VVS-bolagen i Göteborg. Under 2017 och första kvartalet 2018 startar bolaget nya bostadsprojekt värda totalt över 80 miljoner kronor.

Jonas Borg, vd på Swerör

– Nu börjar vi utföra VVS-installationer vid nybyggnationen Hotell Viktor. Det är bostäder med hotellstandard för personer med psykisk ohälsa eller missbruk. Hotellet innehåller 90 hotellrum, restaurang samt gemensamma utrymmen, berättar Jonas Borg.

Ett av företagets kanske mest omfattande projekt framöver är Riksbyggens lägenhetsprojekt Brf Viva i Guldheden. Tillsammans med Göteborgs Stad, näringsliv, forskare och engagerade invånare har Riksbyggen skapat Positive Footprint Housing – ett innovativt bostads- och stadsutvecklingsprojekt.

Projektet kan vara startskottet på hur framtidens bostadsprojekt kommer att byggas. Husen har solcellsanläggning där de boende kan producera egen el och ett klimatskal med bättre isolering. Dessutom finns gott om gemensamma faciliteter och sociala möjligheter som till exempel bilpool, aktivitetshus och utegym.

I maj 2017 börjar Swerör installera värme, vatten och sanitet i de 132 lägenheterna med tillhörande gemensamma utrymmen.