Logga in

Han blev ”Årets nyföretagare”

Publicerad
30 jan 2017, 14:57

Penikandjonom Kone blev ”Årets nyföretagare” på Stjärngalan i Borlänge.

Man kan säga att VVS-företagaren Penikandjonom Kone är populär i Dalarna. 2015 vann han utmärkelsen Årets nyföretagare i Avesta, senare fick han också ett hedersomnämnande. Och i år vann han hedersbetygelsen ”Årets nyföretagare” i Borlänge.

–I torsdags var jag ganska skakis, men nu känns det mycket bättre, säger Penikandjonom Kone på P. Solenergi och VVS-service AB.

Penikandjonom Kones företag var ett av totalt 35 stycken som var nominerade i kategorin ”Årets nyföretagare” och vinsten sporrar nu Kone att fortsätta utveckla företaget.

–Det påverkar redan nu. Man har känslan av att man jobbar 200 procent för att det ska fortsätta att gå bra. Vi kommer fortsätta att satsa mycket mer på export till Afrika men vi kommer även att satsa på att komma fram mer i Sverige.

Som VVS-Forum tidigare skrivit om grundade Penikandjonom Kone sitt företag 2014 och har sedan dess startat ett VVS-företag och butik i Abidjan, Elfenbenskusten. P. Solenergi och VVS-service AB har tidigare haft uppdrag för till exempel Boliden Mineral AB i Garpenberg. Nu har han ett projekt på gång i Afrika.

– Jag åker till Afrika på torsdag för att dra igång ett projekt där. Vi ska göra ett större VVS-jobb på ett hotell. Jag räknar med att det kommer ta ett halvår, men kan säkert ta längre tid.

Priset ”Årets nyföretagare” delas ut, som ett av totalt nio priser, på Stjärngalan som Business Sweden  2016 ordnade i Borlänge för nionde året i rad.