Logga in

Så många svenskar tänker renovera badrummet

Publicerad
2 nov 2016, 10:51

Badrumsföretaget Geberit har undersökt svenskarnas planer för badrumsrenovering och hur de ser på projektet.

Var fjärde svensk planerar att renovera sitt badrum inom de kommande fem åren visar undersökningen. Samtidigt bävar många för ett så stort renoveringsprojekt. 66 procent vill helst lägga ut hela renoveringen på ett proffs och 39 procent tycker det är svårt att välja material och lösningar.

– Konsumenterna har stort förtroende för installatörer och VVS-återförsäljare och man lyssnar till deras råd och tips, säger Jonas Elfsborg, produktchef på Geberit.

I Sverige renoverar vi badrummet i snitt var tionde år. 45 procent känner oro inför stöket och oredan som en badrumsrenovering medför. 47 procent skulle hellre flytta till ett hus eller en lägenhet där badrummet redan är nyfixat än att behöva börja med att renovera själv.

Att renovera badrummet är en dyr investering tycker 84 procent. När man ändå renoverar, vill många gärna lägga till lite lyx. Framför allt väljer man då  en vägghängd toalett (37 procent), jacuzzi (33 procent), bastu (28 procent) eller duschtoalett (13 procent).

Undersökningen har gjorts av Yougov på uppdrag av Geberit. 1 000 personer i åldrarna 18–74 har tillfrågats. Den har även genomförts i Norge, Finland och Danmark vid samma tillfälle.