Konsultjätte får ny vd

Publicerad 9 nov 2016, 14:19

Niklas Sörensen blev i måndags ny vd för en av de stora teknikkonsulterna i Sverige.

Den 7 november tillträdde Niklas Sörensen som ny vd för Ramböll Sverige. Han kommer från WSP Sverige där han var affärsområdeschef för Samhällsbyggnad.

Niklas Sörensen ersätter Bent Johannesson, som efter 13 år som vd för Ramböll Sverige gick i pension efter sommaren.

− Ramböll är ett företag med en god position och duktiga medarbetare, som har stora möjligheter att ytterligare stärka sig som marknadsledande på att möta kunders och samhällets behov med progressiva lösningar. Jag ser fram emot att påbörja arbetet med hur det ska gå till, tillsammans med resten av organisationen, säger Niklas Sörensen i ett pressmeddelande.

Efter civilingenjörsexamen från KTH startade Niklas Sörensen yrkeskarriären på Ramböll, dåvarande Scandiaconsult. De senaste tre åren har han varit affärsområdeschef på WSP och dessförinnan vice vd och divisionschef med ansvar för affärs- och teknikutveckling på Grontmij.

− Det känns roligt att komma tillbaka till Ramböll som alltid varit en viktig aktör i branschen och var det bolag som fostrade mig i konsultrollen. Jag tycker branschen står inför spännande förändringar, där konsultrollen kommer att ändras, säger Niklas Sörensen.