Stjärnor som inte sjunger i Idol

Publicerad 21 okt 2016, 12:45

De syns inte, men är helt nödvändiga för att TV4:s program Idol ska kunna sändas. 

Varje vecka gör blivande stjärnor upp i TV4:s populära program Idol. Från och med fredagen den 21 oktober kompletteras tävlingsprogrammet med en ny satsning på TV4, där arbetet bakom scen hamnar i fokus. Med rampljuset på elektriker och VVS-montörer som gör showen möjlig, hoppas Installatörsföretagen visa upp vikten av de icke-sjungande hjältarna och skapa nyfikenhet kring yrkena inom bland annat elteknik och VVS.

– Tittarna kommer kunna följa personalen bakom scenen när de jobbar med att skapa en så bra show som möjligt för idolerna. Genom att vända på kameran och visa hjältarna bakom Idol hoppas vi aktualisera branschen och att intresset för yrkena ökar bland unga, säger Jens Albrektsson, chef för Kompetens och Utbildning på Installatörsföretagen, i ett pressmeddelande.

I episoderna speglas olika aspekter av studiomiljön och de komponenter som gör att allting fungerar. En djupdykning görs i de fem episoderna i olika teknikgenrer och vi kommer att få följa med fram till den stora finalen i Ericsson Globe.

– Idol-konceptet har en ung publik. Vi vet att individuella intressen spelar en avgörande roll för det kommande gymnasievalet. Genom programmen möter tittaren teknik och människor i branschen som vi tror visar på möjligheter man kanske inte tänker på i första hand, fortsätter Jens Albrektsson.

Fem korta episoder produceras av produktionsbolaget Fremantlemedia Sverige under hösten. Första episoden läggs ut i dag den 21 oktober på TV4 Play. Alla episoder kommer även att finnas tillgängliga på www.installatorsforetagen.se, där man kan läsa mer om karriärvägar och installationsbranschen.