Logga in

Världens mest kända rörmokare i fickan

Publicerad
8 sep 2016, 09:27

Den världskända VVS-montören kommer för första gången att finnas som spel i en ny modell av en smartphone. Nyheten får aktiemarknaden att jubla, enligt Veckans Affärer.

Det japanska spelföretaget Nintendo släpper rörmokaren Super Mario i spelet Super Mario Run till Apples Iphone 7 i december. Det blir första gången som Super Mario kan spelas på en smartphone. Förväntningarna är uppskruvade inte minst på grund av succén med Pokémon Go.

Shigeru Miyamoto, en av skaparna till originalspelet, gav en kort presentation på Apples pressträff i går där nya Iphone 7 presenterades. En enklare version av Super Mario Run blir gratis att ladda hem, men man får betala för att spela hela spelet.

Enligt Aftonbladets spelexpert Effie Karabuda är den nya Super Mario-appen ett runner-spel där man springer runt som rörmokaren Super Mario.

”Man styr genom att hoppa med hjälp av fingertryck – ju hårdare man trycker desto högre hoppar Mario. Sedan gäller det att samla så många mynt som möjligt och rädda små Toads. Dessutom kan man tävla mot folk från världens alla hörn”, skriver hon.

Det är ännu inte klart när appen släpps för Android-telefoner.