Logga in

Bravida installerar grönt i Ängelholm

Publicerad
13 jun 2016, 11:01

Bravida står för installationerna när Catena och Queenswall bygger nytt miljöcertifierat lager och kontor åt Boozt Fashion utanför Ängelholm. Projektet omfattar el, vs, ventilation och sprinkler och har ett ordervärde på 27 miljoner kronor.

E-handelsföretaget Boozt Fashion är i en expansionsfas och har tecknat hyresavtal med Catena om nytt lager och kontor på 43 500 m2 i Ängelholm. Fastigheten kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building, med en beräknad energianvändning på max 13 kWh/m2.

Bravida, Bravida Prenad och Bravida C2M Sprinkler står för installationerna inom el, vs, ventilation och sprinkler. Bravida Prenad har även en samordnare på plats.

– Boozt satsar stort, deras nya lager kommer att vara toppmodernt med bland annat ett automatiskt plockningssystem. Miljöcertifieringen innebär att alla installationer ska vara så energisnåla som möjligt. Det är roligt att få jobba med en så teknikintensiv anläggning där miljöperspektivet är i fokus, säger Mats Karlsson, regionchef på Bravida Prenad.

Fastigheten beräknas vara färdigställd i slutet av första kvartalet 2017. Totalt kommer ett 20-tal medarbetare att arbeta i projektet.