Logga in

Allt om Så blir lönerna

7 dec 2020

Lättare få dispens för nattarbete

Lättare att få dispens för nattarbete och ökad flexibilitet när det gäller utläggning av veckoarbetstid. Det är några viktiga punkter i det nya Teknikinstallationsavtalet för VVS- och kylmontörer. 

4 dec 2020

Så mycket höjs lönen för VVS-montörer

Lönen för VVS-montörer och kylmontörer som omfattas av Teknikinstallationsavtalet höjs med 5,4 procent och löper över 29 månader.

26 nov 2020

Byggavtalet i hamn – det blir ingen strejk

Byggföretagen och Byggnads har kommit överens om ett nytt avtal. Därmed är strejken som riskerade att bryta ut imorgon fredag avblåst.

25 nov 2020

Så drabbas du om det blir strejk

87 byggen drabbas om byggstrejken bryter ut på fredag morgon. Det innebär att även VVS-montörer och elektriker på plats påverkas.

16 nov 2020

Inte klart med VVS-montörernas nya löner

Förhandlingarna om nya löner för VVS- och kylmontörer fortsätter och sker nu på övertid.

3 nov 2020

Ingen retroaktiv lön enligt märket

Förhandlingarna om ett nytt Teknikinstallationsavtal för VVS-montörer och kyltekniker är nu inne i ett intensivt skede. Retroaktiv lön från i våras kan bli en av stridsfrågorna.

11 feb 2019

Vem har rätt om VVS-montörernas löner?

Vad tjänar en VVS-montör tio år efter gymnasiet, det var temat för en av årets hittills mest lästa artiklar. Men lönerna såg misstänkt låga ut ansåg flera läsare. Vi tar alltid läsarkommentarer på allvar. Så, vad dolde sig bakom siffrorna?