Logga in

”Vi kommer att växa en hel del den närmaste tiden”

Publicerad
26 jun 2024, 15:28

Det nybildade företaget Instatech i Borås med VVS-profilen Ulf Andersson i spetsen har rivstartat med en orderstock på 60 miljoner kronor. Den tidigare Kungälvs Rörläggeri-vd:n har fått med sig flera meriterade medarbetare från sitt förra företag.

Ulf Andersson har tagit in Adam Lönqvist och sonen Johan Andersson som delägare i sitt nya företag. Adam Lönqvist är dessutom vd i Instatech.

mer folk som byter jobb
Lämnade Bravida efter 19 år: ”Då blev valet enkelt”

Läs också:
Hon fick ingen lärlingsplats som rörmokare – blev värmepumpstekniker

Bägge har en bakgrund i Kungälvs Rörläggeri, precis som Ulf själv.

Varför valde du att hoppa av Kungälvs Rörläggeri och starta Instatech?

–  Det var dags för mig att gå vidare, sätta min egen prägel och driva min verksamhet på det sätt som jag brinner för. Jag insåg ganska snabbt att jag kommer behöva hjälp och när Adam Lönqvist och min son Johan sökte så tvekade jag inte en sekund. Jag anställde dem direkt och tog in dem som delägare, säger Ulf Andersson och tillägger att de är ett bra team och kompletterar varandra väl.

Ulf Andersson uppger att det ännu inte är fastställt hur fördelningen av ägandet ska se ut, men slår fast att han själv inte kommer att vara majoritetsägare.

– Många av våra medarbetare i Borås har frågat om jag inte kan öppna eget. Jag har också beställare som under flera år haft önskemål om att jag skulle köra igång själv.

Än så länge har Instatech bara verksamhet inom vs, men planen är att kunna bredda mot ventilation i slutet av året.

Hur många från Kungälvs Rörläggeri har gått över till Instatech?

– Det är blandat. Många som sökt till oss kommer såklart från Kungälvs Rör, men det är även flera från andra företag som sökt, säger Ulf Andersson.

 Hur många anställda har Instatech?

– Vi är 24 anställda i dagsläget, men vi räknar med att vara runt 30 vid årsskiftet. Flera av montörerna har vi jobbat med under många år, några av dem i nästan 30 år. Utan att skryta har vi ett bra rykte, ordning och reda, med bra kunder, beställare och intressanta projekt, säger Ulf Andersson.

Varför Borås?

– Alla bor i Borås med omnejd, så valet var enkelt. Vi utgår från Borås, men utför jobb i hela västra Sverige. Vi har även haft två projekt i Stockholmsregionen.

Under våren ska ni ha byggstartat runt 600 lägenheter. Hur är läget nu?

– Vi har fyllt på orderstocken de senaste veckorna och nu ligger den på cirka 60 miljoner kronor.

mer på nya poster
Hoppade av från departementet – blev värmepumpstekniker

Vad har ni för mål när det gäller omsättning?

– Vårt mål är inget vi delar med oss av, men vi kan berätta så mycket som att vi kommer att växa en hel del den närmaste tiden.